Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Herceg Jaslice u Slatinama na Čiovu izazivaju oduševljenje

Jaslice u Slatinama na Čiovu izazivaju oduševljenje

Ante Balić ih uređuje već dvadesetak godina, a izgradnja je počela u listopadu

Ante Balić već dvadesetak godina uređuje jaslice u slatinskoj crkvi, a ove se godine može reći da je nadmašio sam sebe.

Izgradnja je, kao i svake godine, počela početkom listopada kako bi one, do sredine Adventa, zasjale u punom sjaju. Dimenzija su otprilike 3m×3m, a na njima su uprizoreni motivi iz Isusova života. Osim gotovih figura, mahovine i grana, Ante za izradu jaslica koristi i stiropor, gips te sve ostalo što može pomoći u realizaciji njegove ideje.

Kreativnost ovog Slatinjanina dokazuje se iz godine u godinu, jer je njegovo djelo svaki put drugačije i uvijek originalno.

Prepuna crkva ljudi, koji i nakon mise ostaju promatrati i proučavati jaslice, svjedoči o njihovoj kvaliteti te o ljubavi ugrađenoj u njih. Svakako se može reći da je jaslicama oplemenjen jedan duhovni prostor, a na kraju pozivamo i sve naše čitatelje da navrate do Slatina jer se ovaj trud, Ante Balića, svakako isplati vidjeti.

Vaša reakcija na temu