Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Luka Podrug o izmjenama GUP-a: 'Grad je trebao postaviti pravila i liberalizirati uvjete'

Luka Podrug o izmjenama GUP-a: 'Grad je trebao postaviti pravila i liberalizirati uvjete'

Glasovat ću samo za ono što je logično i ispravno, a protiv pogodovanja bilo komu

Gradski vijećnik HČSP-a Luka Podrug odgovorio nam je na nekoliko pitanja oko izmjena Generalnog urbanističkog plana.

S obzirom na broj primjedbi, mislite li da bi se trebala ponoviti javna rasprava o izmjenama GUP-a?


- Protiv sam ponavljanja javne rasprave jer je Gradsko vijeće 2015. godine omogućilo svima podnošenje prijedloga za izmjenu GUP-a.

Što Vam je najgore, a što dobro u GUP-u?


- Najgore je što se udovoljava ili ne udovoljava pojedinačnim zahtjevima umjesto da je Grad postavio pravila, liberalizirao uvjete i otklonio zapreke za razvoj grada. Najbolje je to što se ipak otklanjaju neke birokratske zapreke koje koče razvoj.

Hoćete li podržati izmjene GUP-a?

- Hoću ako se omogući razvoj grada i ako sve inicijative budu isto, pošteno i pravedno vrednovane. Neću ako se jednima dopusti ono što se drugima brani.

Smatrate li da o poduzetničkim inicijativama treba glasati odvojeno ili 'u paketu'?

- Treba glasovati o svakoj posebno. U protivnom, među više dobrih može biti i pokoja podvaljena. Protiv sam principa 'glasuj ti za mene, pa ću i ja za tebe'. Glasovat ću samo za ono što je logično i ispravno, a protiv pogodovanja bilo komu. Neću glasovati za ičiji paket.

Vaša reakcija na temu