Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MOŽEMO! SPLIT: Nećemo ući u Sabor, ali vaši glasovi nisu bačeni

MOŽEMO! SPLIT: Nećemo ući u Sabor, ali vaši glasovi nisu bačeni

'Ponosni smo što smo zavrijedili povjerenje tolikog broja birača'

Iz splitskog ogranka platforme Možemo!, dan nakon izbora oglasili su se putem Facebooka.

'Dragi sugrađani, dragi birači, na jučerašnjim parlamentarnim izborima u 10. izbornoj jedinici u kojoj je naša Možemo - politička platforma izašla zajedno s prijateljima i partnerima iz Srđ je grad dobili smo 5,27 posto glasova. Unatoč prelasku izbornog praga, zbog d'Hondtova modela izračuna takvu razinu povjerenja kojeg ste nam ukazali nismo materijalizirali saborskim mandatom. Jasno, žao nam je što time nećemo moći u parlamentu zastupati interese građana naše regije, no ponosni smo što smo zavrijedili povjerenje tolikog broja birača. Dapače, taj je postotak u pojedinim dijelovima naše izborne jedinice značajno veći.

To nam govori da naše ideje zelene ljevice i u Dalmaciji itekako imaju plodno tlo, i da su odredbe našeg programa itekako prihvaćene. Kad tome pridodamo sjajan uspjeh Možemo! na nacionalnoj razini, to govori koliko naša opcija može značiti putokaz za budućnost. Udvostručili smo broj mandata koje je naša stranka dosad imala u Saboru, i osvojili mandate i u izbornim jedinicama iz kojih dosad nismo imali predstavnike, pokazavši da se naša ideja širi Hrvatskom i teško može biti zaustavljena.

To je i zalog za budućnost, i poticaj da svoj program i dalje gorljivo zastupamo. Ono što je važno jest da time što ste nam dali svoj glas, bez obzira što nije rezultirao mandatom, ni u kom slučaju nije 'bačen' glas, nego je glas borbe za teme koje nas svih muče: klimatske promjene, društvenu pravdu, jednakost, uključivost i održivu ekonomiju.

Zbog toga, od srca vam hvala na povjerenju, ostanite uz nas kao do sada, jer mi ćemo svakako biti uz vas', poručuju.


Vaša reakcija na temu