Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TRIBINA: Tonino Picula u Splitu će pričati o EU i položaju Hrvatske

TRIBINA: Tonino Picula u Splitu će pričati o EU i položaju Hrvatske

Europska socijaldemokracija se nalazi u ozbiljnoj krizi, upozoravaju iz SDP-a

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula gostovat će u subotu na tribini SDP-a Split na temu 'Hrvatska, EU i socijaldemokracija – ususret euroizborima'. Tribina se održava u subotu u 18 sati u prostorijama Gradskog kotara Blatine-Škrape.

- Razgovarat ćemo o Europskoj uniji kao jedinstvenom i najvažnijem političkom projektu u europskoj povijesti, koja mora u turbulentnoj prvoj polovini 21. stoljeća pronaći svoju ulogu. Iza EU je šezdeset godina mira, baština socijalne države, jedinstvenog tržišta, zajedničke valute i efikasnog sustava zaštite ljudskih prava. No očito previše građana imaju dojam da to ili ne vrijedi za njih ili ne vrijedi u dovoljnoj mjeri. I zbog toga se okreću strankama koje ograničavaju demokratska prava i demontiraju pravnu državu - najavljuju iz SDP-a Split.

Prošlo je šest godina od ulaska Hrvatske u članstvo, a na tribini će biti govora i o tome kako odgovoriti na pogoršan međunarodni položaj Hrvatske u uvjetima napetih odnosa unutar EU i rasprava o njenoj budućnosti. Ono što Hrvatska danas treba, smatraju u SDP-u, je nadogradnja ne samo svoje vanjske nego ukupne politike.

- Ali europska socijaldemokracija se nalazi u ozbiljnoj krizi. 2013. godine na vlasti u članicama EU-a bilo je 18 socijaldemokratskih stranaka dok danas tek 8 socijaldemokratskih opcija participira u vlasti. SDP ima zadatak jasno se suprotstaviti antieuropskim pokretima, ali uz jasnu ogradu da bezuvjetno ne brani postojeću Europsku uniju. Podržavamo ideju ujedinjene i progresivne Europe, zagovarajući reforme u korist građana - zaključuju iz SDP-a.

Vaša reakcija na temu