Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Splitu se uskoro otvara počasni konzulat Brazila

U Splitu se uskoro otvara počasni konzulat Brazila

Brazilski veleposlanik je naveo kako je prošle godine Dalmaciju posjetilo 80.000 njegovih zemljaka

U Splitu se uskoro otvara počasni konzulat Brazila, a tim povodom prvi put u posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji i županu Blaženku Bobanu je došao veleposlanik Paulo Roberto da Fontoura.

Uz njega je bio i prvi počasni konzul Brazila u Splitu Denis Nenadić.

Brazilski veleposlanik je naveo kako je prošle godine Dalmaciju posjetilo 80.000 njegovih zemljaka, najviše Split te da su baš od svih gradova izabrali grad pod Marjanom za otvaranjem konzulata.

Obećao je ovom prigodom veleposlanik i kako će razgovarati s gradonačelnikom Rio de Janeira s ciljem jednog vida suradnje Splita i brazilske metropole.

Boban je iznosio mogućnost organiziranja gospodarskih susreta u zemljama, ali i ono što je najvažnije, uspostavi suradnje u ekonomskom i kulturnom smislu za dobrobit mladih i naših iseljenika.

- Nogometnu poveznicu već imamo, uz to, našu reprezentaciju zovu 'mali Brazil' - nasmijao je Boban. 

Ne samo da će Split i Županija biti podrška Nenadiću kao počasnom konzulu, nego Boban vjeruje i kako će preko konzulata biti bliže povezani s hrvatskim iseljenicima.

A koliko ima hrvatskih iseljenika u Brazilu slikovito je predočio veleposlanik.

- Bila su dva velika vala doseljavanja, prvi 20-ih godina prošlog stoljeća, a drugi nakon Drugog svjetskog rata. Prvi put su najviše stizali iz Istre, a drugi put iz Dalmacije, tako da imamo u Brazilu Hrvatsku u malom - rekao je veleposlanik.

Vaša reakcija na temu