Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vrgorac i Klis u utrci za ruralnu najdestinaciju godine

Vrgorac i Klis u utrci za ruralnu najdestinaciju godine

Načelnik Jakov Vetma posjetio je istočni dio Splitsko-dalmatinske županije

Grad Vrgorac i Općina Klis su, zajedno s Imotskim, Triljem, Sinjom, Vrlikom i Dugopoljem, kandidati za ruralnu destinaciju godine, pod zajedničkim nazivom Dalmatinska zagora. Osim zajedničkog područja, navedene lokalne samouprave imaju iznimno bogatu kulturnu baštinu što je bio povod jučerašnjeg susreta načelnika Klisa Jakova Vetme s gradonačelnikom Vrgorca Antom Pranićem u njegovom gradu.

Kako su kazali čelnici, upravljanje kulturnom baštinom uključuje obnovu zapuštenih objekata, ali i viziju integriranih kulturnih, prirodnih i gastro vrijednosti, a onda kroz prostorno planiranje, projektiranje i turističku promociju kao konačan proizvod. Odličan primjer je Vrgorska kolajna s kojom je jučer kliškog načelnika upoznao gradonačelnik Vrgorca.

- Projekt Vrgorska kolajna, muzej na otvorenom, izvrsna je ideja povezivanja kulturne i prirodne baštine te gastro doživljaja. Ponosni smo što Grad Vrgorac i Općina Klis čine dio destinacije Dalmatinska zagora, koja je u konkurenciji za ruralnu destinaciju godine, a upravo je baština naš veliki adut - kazao je Vetma, najavljujući i nove oblike suradnje Klisa i Vrgorca.

Vaša reakcija na temu