Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miroslav Lelas / Pixsell BUDI POBJEDNIK, OČISTI PODMORJE! Germania i Nautilus u zajedničkoj akciji

BUDI POBJEDNIK, OČISTI PODMORJE! Germania i Nautilus u zajedničkoj akciji

'Ekološko djelovanje u morskom pojasu prirodan je slijed našeg društveno odgovornog poslovanja'

Ne samo obala, već i bioraznoliko podmorje Jadrana među najvećim su bogatstvima naše zemlje. Uživajući u čarima ljeta, nismo ni svjesni da je podmorje čisto, a time i more bistro zbog vrijednih nastojanja volontera ronioca duž cijele obale. 

Naime, vrijedni članovi ronilačkih klubova Nautilus, Sveti Roko, Ekološko-ronilačkog kluba Korčula i drugih klubova uoči i za vrijeme ljetne sezone organiziraju brojne akcije čišćenja podmorja uzduž obale i otoka.

Upravo je navedeno ekološko djelovanje volontera Germania odlučila ovoga ljeta podržati u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, a na način da donacijom novčanih sredstava pomogne klubovima organizirati što više akcija čišćenja. 

Prvi je na red došao ronilački klub Nautilus iz Splita, koji ove godine slavi dvadesetu godišnjicu postojanja, a time i ekološkog djelovanja. 


Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Predsjednik kluba koji okuplja oko 60 članova Robert Kramarić izjavio je: 'Tijekom ove sezone organizirat ćemo ili sudjelovati na najmanje 10 eko-akcija uklanjanja otpada s morskog dna na području srednjeg i južnog Jadrana, u čemu će nam znatno pomoći i Germanijina novčana donacija. Osim samih akcija čišćenja provodimo i znanstvene i edukacijske aktivnosti. Naš tim na čelu sa dr. sc. Miroslavom Orlovom proveo je nekoliko mjerenja teških metala u morskom sedimentu kao indikatora zagađenja te testirao uređaj za uništavanje invazivnih algi caulerpi pomoću slatke vode.  Također smo za tisak pripremili i drugo izdanje našeg ronilačkog priručnika.'

'Nakon sudjelovanja u akcijama pošumljavanja diljem Hrvatske ipodrške ekološkim startupovima, ekološko djelovanje u morskom pojasu prirodan je slijed našeg društveno odgovornog poslovanja u lokalnoj zajednici. Centralnu poziciju u toj vrsti ekoloških aktivnosti zauzimaju upravo ronilački klubovi, koji se bave ne samo konkretnim akcijama čišćenja, već i educiranjem i podizanjem svijesti javnosti', izjavila je Kristina Džigurski, menadžerica društveno odgovornog poslovanja u Germaniji Sport.

Vaša reakcija na temu