Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press FOTOGALERIJA Velikom volonterskom akcijom očišćeno podmorje i uređena plaža na Gojači

FOTOGALERIJA Velikom volonterskom akcijom očišćeno podmorje i uređena plaža na Gojači

Dodani novi zasadi i sadržaji koji će privući kupače i rekreativce

U volonterskoj akciji održanoj protekle subote očišćeno je podmorje plaže Gojača u Kaštel Sućurcu, a sama je plaža uređena novim zasadima i sadržajima koji će privući kupače i rekreativce.

Uz Pomorsko sportsko ribolovno društvo Gojača, u ovoj volonterskoj akciji sudjelovali su i Udruga navijača Hajduka Kaštel Sućurac, Ronilački klub Giričić, Weber Rescue, DVD Mladost te Javna vatrogasna postrojba Split dok je partner u organizaciji akcije bila tvrtka Cemex Hrvatska.

U okviru akcije ronioci su izvlačili otpad s dna mora na brodice, a volonteri ga prenosili na obalu i dalje u kontejnere. Izgled plaže dodatno je oplemenjen sadnjom drveća i ukrasnih biljaka te bojanjem ograde i prostorija društva.

'Ove smo godine našu tradicionalnu akciju čišćenja podmorja dodatno proširili i na uređenje plaže, čime ćemo je obogatiti dodatnim sadržajima za koje vjerujemo da će privući kupače i rekreativce svih dobi. Zahvaljujući donaciji Cemexa nabavljeni su stolovi za stolni tenis i branke za mali nogomet, što će našem društvu pomoći u organizaciji turnira na plaži te motivirati djecu i mlade na druženja u ovom prostoru te bavljenje sportom. Zahvaljujem svim donatorima i volonterima koji nam pomažu da Gojaču pretvorimo u plažu na kojoj će naši sugrađani rado provoditi slobodno vrijeme', rekao je predsjednik PSRD Gojača, Mario Kuzmanić.

Cemex je podržao volontersku akciju s 9.200 eura, što je osim spomenutih stolova za stolni tenis i nogometnih branki, uključilo i kupnju sadnica tamarisa, murve, ružmarina i lavande, zatim materijal za oslikavanje klupa, ograde i igrališta te nabavku drvenih stolova s klupama. Tvrtka je osigurala i majice, zaštitne rukavice, suncobrane te hranu i piće za sve sudionike akcije.

'Rado sudjelujem u akcijama koje doprinose uređenju moga mista, a pogotovo kad se pri tom stvaraju i dodatni sadržaji koji će mladim naraštajima omogućiti okupljanja i druženja kroz sport, rekreaciju i razonodu', izjavio je Željko Maleš, volonter iz Cemexa te žitelj Kaštel Sućurca.

Grad Kaštela nedavno je na plažu postavio pet novih klupa, od kojih su dvije za ovu akciju uređenja plaže i oslikane, dok je tvrtka Zeleno i modro osigurala kontejnere za prikupljanje otpada izvučenog iz podmorja. Akciju čišćenja podržali su i lokalni ugostitelji doniranjem napitaka za osvježenje i druženje nakon uspješno odrađenog posla.

Vaša reakcija na temu