Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO Završena prva faza čišćenja dijela Kampusa

FOTO/VIDEO Završena prva faza čišćenja dijela Kampusa

Uklanjao se otpad s područja iznad FESB-a; ekonomskog fakulteta i Studentskog centra

Završena je prva faza čišćenja dijela Kampusa iznad Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) te Ekonomskog fakulteta i Studentskog centra. Ovaj projekt predstavlja ključan korak u revitalizaciji i unapređenju prostora koji okružuje ova dva važna fakulteta i dio našeg Kampusa, poručuju sa Sveučilišta.

Tijekom prve faze radova, uklonjeno je značajno količina otpada i neuređenih površina, što je omogućilo čišćenje i pripremu terena za daljnje radove. Cilj ove faze bio je osigurati osnovne uvjete za sigurnost i funkcionalnost prostora, kao i stvoriti temelj za naredne faze projekta koje uključuju uređenje, ozelenjavanje i proširivanje postojećih parkirnih kapaciteta.

Prva faza čišćenja uključivala je:

- Uklanjanje otpada: Skupljene su i odvezene velike količine smeća i građevinskog otpada, što je omogućilo slobodan prolaz i sigurniji boravak u tom dijelu kampusa.

- Sređivanje zelenih površina: Pokošene su zarasle trave i grmlje, a uklonjeno je i suho granje, čime je prostor postao uredniji i pristupačniji.

- Sanacija staza: Popravljene su i očišćene postojeće staze kako bi se omogućilo nesmetano kretanje studenata i zaposlenika.

'Završetak prve faze radova predstavlja značajan pomak ka stvaranju ugodnijeg i estetski privlačnijeg okruženja za sve korisnike Kampusa. U nastavku projekta planirano je dodatno uređenje prostora, uključujući sadnju novih biljaka i drugih urbanih sadržaja koji će doprinijeti kvaliteti boravka i studiranja na ovom području. Dovršetak ove faze čišćenja pozitivan je korak prema stvaranju modernijeg i funkcionalnijeg kampusa koji će biti na ponos sveučilišta i grada, objavljeno je na stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.


Vaša reakcija na temu