Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Njemačka u sadržajnoj utakmici na Westfalenu svladala Dansku

Njemačka u sadržajnoj utakmici na Westfalenu svladala Dansku

U četvrtfinalu će igrati s boljim iz susreta Španjolske i Gruzije

U drugoj utakmici osmine finala Europskog prvenstva, domaćin Njemačka slavila je protiv Danske 2:0. 

Odmah na početku utakmice domaći stoper Nico Schlotterbeck zatresao je dansku mrežu, ali nakon pregledavanja VAR snimke glavni sudac Michael Oliver poništio je pogodak zbog zaleđa. 

U nastavku poluvremena igrala se čvrsta utakmica u kojoj su Nijemci bili bolja momčad, ali ne i koliko se očekivalo. Međutim, treba napomenuti kako je susret na neko vrijeme bio prekinut zbog nepogodnih vremenskih uvjeta, što je uvelike poremetilo tempo igre. 

Na početku drugog poluvremena, točnije u 50. minuti, danski stoper Joachim Andersen silovitim je udarcem svladao Manuela Neuera, ali pogodak je ponovno poništen zbog zaleđa. 

Već u sljedećem napadu Andersen je postao tragičar jer ga je lopta prilikom ubačaja pogodila u ruku, a Oliver je nakon konzultacija s VAR-om pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Kai Havertz i pogodio za njemačko vodstvo. 

U 68. minuti domaću prednost povećao je njihov najbolji strijelac na turniru Jamal Musiala. Njemački wonderkid izašao je sam pred Kaspera Schmeichela te ga staloženo i spretno matirao. 

Do kraja susreta Nijemci su suvereno održali prednost te tako izborili prolazak u četvrtfinale, gdje će snage odmjeriti s boljim iz susreta Španjolske i Gruzije.

Cup tree provided by Sofascore

Vaša reakcija na temu