Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay HRVAT UHIĆEN U NJEMAČKOJ Osumnjičen za izazivanje više požara, prouzrokovao najmanje 300.000 eura štete

HRVAT UHIĆEN U NJEMAČKOJ Osumnjičen za izazivanje više požara, prouzrokovao najmanje 300.000 eura štete

Jedan vatrogasac ozlijeđen

Muškarac (48) koji ima bosanskohercegovačko i hrvatsko državljanstvo uhićen je zbog sumnje da je izazvao više požara na području Freiberga am Neckar (okrug Ludwigsburg, Baden-Württemberg) u Njemačkoj. Kako je navela njemačka policija, muškarac se nalazi u pritvoru od 21. lipnja 2024. godine, prenosi Fenix Magazin.

U priopćenju njemačka policija navodi kako je u srijedu (19. lipnja 2024.) na poljoprivrednom imanju u ulici “Salzmann” u Freibergu am Neckar oko 13:30 sati dojavljen požar u staji. Štala je u potpunosti izgorjela u požaru.

Vatrogasac je ozlijeđen 

Do 14.30 sati požar je stavljen pod kontrolu. Nedugo kasnije vatrogasne ekipe uspjele su u potpunosti ugasiti požar.

Stambeni objekt koji se nalazi uz štalu nije stradao u požaru. Od tročlane obitelji koja ondje živi samo je 44-godišnjakinja bila kod kuće kad je izbio požar.

U požaru nije ozlijeđena. Vatrogasac je zadobio lakše tjelesne ozljede prilikom gašenja požara, za koje se pretpostavlja da je izazvano pucanjem vatrogasnog crijeva.

Prvim očevidom sumnjalo se da bi požar mogao biti podmetnut. Slučaj, koji je tada tretiran kao podmetanje požara, kasnije je preuzeo kriminalistički odjel u sjedištu policije u Ludwigsburgu.

Materijalna šteta na vozilima

Kako navodi policija, 48-godišnji muškarac dospio je u fokus istražitelja jer je već početkom lipnja identificiran kao osumnjičenik za podmetanje požara u zgradi u kojoj se nalazi signalna kutija, Osumnjičen je za nekoliko slučajeva nanošenja materijalne štete na vozilima također u Freiberg am Neckar.

Nakon što je policija prošlog četvrtka (20. lipnja 2024. godine) uspjela stupiti u kontakt s 48-godišnjakom, potvrđena je sumnja protiv muškarca.

Privremeno je uhićen i na zahtjev državnog tužiteljstva u Stuttgartu u petak ujutro izveden pred suca suda u Stuttgartu. Kako navodi njemačka policija, 48-godišnjak, koji ima bosanskohercegovačko i hrvatsko državljanstvo, upućen je u pritvor.

Već utvrđenoj šteti na objektu od 250.000 eura vjerojatno će se dodati još najmanje 50.000 eura, jer su u štali bila stara vozila te rezervni dijelovi i alat koje je požar uništio. Istraga je u tijeku.

Vaša reakcija na temu