Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kreativni HUB Prostor slavi treći rođendan

Kreativni HUB Prostor slavi treći rođendan

Nedavno je otvoren i T29

Prostor je nastao prije točno tri godine u Spinutu, u prizemlju Kineskog zida, i do sada je u njemu organizirano na stotine događanja poput radionica, izložbi, predavanja, formalnih i neformalnih druženja, a u njihovoj rezidenciji ugostili su brojne umjetnike_ce iz Hrvatske i inozemstva. 

U svibnju, neprofitna udruga Culture Hub Croatia koja stoji iza Prostora, otvorila je i njegov 'aneks', mali prostor na obližnjem pazariću na Skalicama pod nazivom T29 što je jednostavno skraćenica adrese Table 29. Radi se o zanimljivoj prilici za lokalnu zajednicu, tj. sve one koji imaju ideju, a nemaju prostor.

T29 prilagođava se raznim vrstama događanja i može se unajmiti za radionice, predavanja, sastanke pa čak i proslave. Što je najvažnije, radi se o društvenom poduzetništvu jer njegovim korištenjem podržavate rad udruge i postojanje Prostora i njegovih brojnih aktivnosti! Više o T29 saznajte na internetskoj stranici: https://www.t29split.com/

'Ove subote, 6. srpnja, između 17 i 22h svratite na proslavu treće godine postojanja Prostora u Plančićevoj 2, uz izradu keramike, otvorenje izložbe te besplatno piće i glazbu. Događanje je besplatno i otvoreno za svih, a to je ujedno i prilika da saznate više o radu udruge i načinima na koje se možete uključiti u njezin rad', pozivaju iz HUB-a.

Na programu:

17 - 20h / Otvoreni studio keramike: besplatno kreirajte vlastite unikatne predmete

Tijekom tri sata, slobodni ste isprobati keramički studio u Prostoru i napraviti predmete po želji. Možete doći u bilo koje vrijeme i ostati koliko želite u navedenom terminu. Kao i na njihovim freestyle radionicama, voditelja nema, ali domaćini su tu da vam pokažu osnovne tehnike ručne izrade i upute vas kako samostalno slobodno stvarati. Radionica je besplatna, svi materijali su osigurani, a ako želite da se vaši radovi ispeku i glaziraju naknada iznosi 5 eura (bez obzira na količinu radova koje napravite).

20h / Otvorenje izložbe: 'Snovid otiskanih glasova', Radisav Stijović

Izložba crnogorskog umjetnika Radisava Stijovića umjetničko-istraživački je projekt koji nastoji oživjeti sjećanje o zajednici autorica (Mare Radonjić, Luce Rosandić, Ružice Markotić i drugih) ilegalnih tehnika Splita tijekom Narodnooslobodilačke borbe.
Projekt mapira mjesta nekadašnjih ilegalnih tehnika u samom gradu, a na tragu radikalne medijske arheologije, sagledava takozvane mrtve medije u kontekstu ilegalnih tehnika Splita.

20.30h - 22h / Druženje uz glazbu

Platforma Culture Hub Croatia također želi obilježiti i činjenicu da su dio značajnih međunarodnih mreža kreativnih hubova i kulturnih centara iz Europe te donose dašak atmosfere iz nekoliko njima sličnih prostora kroz community playliste.

Vaša reakcija na temu