Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LUDA ZAVRŠNICA Portugal boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirao borbenu Sloveniju, bivši igrač Hajduka igrao do 73. minute

LUDA ZAVRŠNICA Portugal boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirao borbenu Sloveniju, bivši igrač Hajduka igrao do 73. minute

U četvrtfinalu će snage odmjeriti s Francuskom

U osmini finala Europskog prvenstva Portugal je boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirao Sloveniju.

Kroz cijeli susret Portugal je bio dominantniji protivnik, ali i Slovenija je imala svoje bljeskove u kojima je zaprijetila vratima Dioga Coste. U konačnici nitko nije iskoristio svoje prilike u regularnom vremenu te je utakmica otišla u produžetke.

U 105. minuti produžetaka Vanja Drkušić srušio je Dioga Jotu u kaznenom prostoru, a glavni sudac utakmice Daniele Orsato pokazao je na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Cristiano Ronaldo, ali Jan Oblak sjajnom je obranom zaustavio udarac portugalske legende. 

U 115. minuti Slovenija je imala priliku riješiti utakmicu. Pepe je pogriješio u predaji lopte, a Benjamin Šeško je izašao sam pred portugalska vrata, međutim, Costa je izvrsno reagirao i održao svoju momčad u susretu. 

Kako momčadi ni u produžecima nisu iskoristili svoje prilike, pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca. Za Sloveniju su promašili Josip Iličić, Jure Balkovec i Benjamin Verbič, dok su za Portugal pogotke postigli Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes i Bernardo Silva. Tako je sjajni Costa s tri obrane odveo Portugal u četvrtfinale gdje će snage odmjeriti s Francuskom. 

Treba napomenuti kako je bivši igrač Hajduka Jan Mlakar odigrao je do 73. minute.

Cup tree provided by Sofascore
Vaša reakcija na temu