Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO: PROSVJED NA BAČVICAMA 'Nije zakon nejasan, nego prejasan i pročitan prije prvog čitanja'

FOTO/VIDEO: PROSVJED NA BAČVICAMA 'Nije zakon nejasan, nego prejasan i pročitan prije prvog čitanja'

Ustalo se protiv Zakona o morskim lukama i pomorskom dobru

Na splitskim Bačvicama okupili su se brojni Splićani kako bi izrazili nezadovoljstvo novim Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama. Organizatori su inicijativa Javno je dobro i udruga Sunce. Zakon je nakon prvog čitanja, inače, povučen na doradu prije druge rasprave i usvajanja. Poruka s Bačvica je da se zakon  mora povući i ponovno napisati i da treba krenuti ispočetka.

Žele i da su sva imena radne skupine javna.

- Bila sam dio radne skupine, a nemam pojma, tko je pisao zakon pisan da nas za'ebu - rekla je Vladimira Mascarell iz inicijative Javno je dobro.

Aktivist Vjeko Santrić je parafrazirao splitski moto 'ko ovo more platit' i ustvrdio da će na Bačvicama, odnosno na plažama moći biti samo oni koji to mogu platiti.

-Da plaže neće biti ograđivane su bajke za malu dječicu. Nije zakon nejasan, on je prejasan i pročitan prije prvog čitanja - poručio je Santrić i pozvao na prosvjed u Zagreb koji se organizira u četvrtak.

Zagrijavanje je bilo uz obrađenu pjesmu Daleka obala, 'postoji obala gdje more je šporko, zakonska ograda...'.

Prosvjednici su donijeli šugamane i rekvizite te transparente s jasnim porukama što misle o zakonu i donositeljima.

Okupljanje je nadzirala splitska policija, sve je prošlo mirno.

Podršku su dali i lokalni političari Davor Matijević, Ivana Ljulj Cvitanić, Kristina Vidan...


Vaša reakcija na temu