Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEMAR VLASNIKA KAFIĆA Fekalije u moru u Stobreču

NEMAR VLASNIKA KAFIĆA Fekalije u moru u Stobreču

Vodovod i kanalizacija su riješili problem

U Stobreču u moru plivaju fekalije. Nakon sumnje stanovnice tog dijela grada da se radi o izlijevanju septičke jame u moru, Vodovod i kanalizacija su izašli na teren i promptno utvrdili o čemu se radi. 

- Iz zida objekta kafića Solar istječe određena tekućina fekalnog sadržaja. Dodatnim uvidom utvrđeno je kako je sudoper iz šanka spojen u metalne tankove koji su na javnoj površini. Za uočeno curenje kontaktirali smo i komunalno redarstvo koje će također napraviti izvid zbog čega dolazi do izlijevanja sadržaja - rekao nam je Ivan Perić, tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije.


Vlasnik će dobiti kaznu i rješenje da riješi taj problem.

Obrazložio nam je i da je inače, nažalost, činjenica da su se s područja Mornarske ulice u Stobreču do nedavno ispuštale fekalije u more zbog nekog davnog stečenog prava i drukčijih zakonskih propisa.

Gotovo da i nije postojalo rješenje gdje izgraditi septičke jame na južnim obroncima Stobreča.


- Posljednje dvije godine napravili smo projekt i krenuli s realizacijom. To je sada riješeno. U  Ivankovoj ulici postoji još pet kuća koje nemaju priključak na javnu odvodnju, ali formalno pravno oni bi trebali imati septičku jamu i uredno je prazniti putem koncesionara - detaljno je iznio direktor.

Vaša reakcija na temu