Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Splitski vrtići kreću s projektima smanjenja nastanka biootpada

Splitski vrtići kreću s projektima smanjenja nastanka biootpada

Osigurano je 146.125 eura

Četiri splitske gradske vrtićke ustanove dobile su odluku o sufinanciranju projekata za sprječavanje nastanka biootpada koje je u suradnji s DV Cvit Mediterana, DV Marjan, DV Grigor Vitez i DV Radost u lipnju ove godine prijavila Razvojna agencija Split - RaST.

Od ukupno 15 odobrenih projekata, sufinanciranje od strane Fonda za zaštitu okoliša dobile su sve 4 splitske vrtićke ustanove.

Nabavom uređaja za sprječavanje nastanka biootpada smanjit će se količina biootpada koji se odlaže na odlagalište što će utjecati na doprinos učinkovitijem gospodarenju otpadom u skladu s načelima održivog razvoja i zaštite okoliša.

Ukupan iznos sve četiri projektne prijave je 146.125,00 eura, dok su odobrena bespovratna sredstva fonda 58.450,00 eura, što je maksimalnih 40% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja.

Vaša reakcija na temu