Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr Princ Harry i Meghan Markle vraćaju se u Europu?

Princ Harry i Meghan Markle vraćaju se u Europu?

Kupili su novu kuću

Kada su se princ Harry i Meghan Markle odrekli kraljevskih dužnosti ostali su bez svoga doma u Europi. Preselili su se u Kaliforniju te ondje pronašli svoju mirnu luku. Ipak, par je sada kupio kuću u Portugalu, piše Daily Mail.

Ova kupnja kuće u Portugalu paru će možda omogućiti da dobije takozvanu zlatnu vizu, što je zapravo shema boravka preko ulaganja koja nudi priliku da se dobija boravišnu dozvolu u nekoj zemlji kupnjom kuće ili velikim ulaganjem ili donacijom.

Europska komisija je 2022. pozvala vlade EU-a da prestanu prodavati državljanstva investitorima. Nakon izbijanja rata u Ukrajini pojavila se zabrinutost da bi te sheme mogle predstavljati sigurnosni rizik, prenosi Dnevnik.hr

Oni nisu jedini iz kraljevske obitelji koji posjeduju imanje u Portugalu. Harryjeva princeza Eugenie i njen suprug imaju kuću u Costa Terri, luksuznom kompleksu na kojem se nalazi oko 300 nekretnina. Mjesto se nalazi južno od glavnog grada Portugala - Lisabona.

Harry i Meghan Markle u Kaliforniji su kupili kuću 2020. nakon što su u neko vrijeme živjeli u iznajmljenoj vili u Los Angelesu. Smještena je u kalifornijskom naselju Montecitu. Riječ je o vili koja je koštala 14,7 milijuna dolara, susjedi su im slavna voditeljica Oprah Winfrey, komičarka Ellen DeGeneres te glumac Rob Lowe i redatelj George Lucas.

Vaša reakcija na temu