Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski ragbijaški savez Ragbijaši Nade dramatično pobijedili Zagreb

Ragbijaši Nade dramatično pobijedili Zagreb

Sinj ostao vodeći s maksimalnih 30 bodova

Ragbijaši Sinja u šestom su ligaškom kolu ostvarili najuvjerljiviju pobjedu sezone, na svom su terenu svladali Čelik 83-0 (52-0). Zeničani su došli sa samo 16 igrača pa nikakve neizvjesnosti nije bilo. Stipe Brčić, Mateo Jukić i Lucić zabili su po dva zgoditka, Ivica Jukić, Marin Miloš, Lerotić, Šušnjara i Lovrić po jedno, kao i Pavlović i Domazet koji su pogađali i pretvaranja pa je prvi sakupio 17, a drugi 11 poena.

Ali je zato vrlo neizvjesno i dramatično bilo u Zagrebu, gdje je Zagreb ugostio Nadu. Tjedan dana ranije u Splitu je bilo visokih 80-24 za Nadu, ali ovaj put bila je to posve drugačija utakmica. Nada je slavila 23-20 (14-5) pogotkom Domagoja Plazibata iz kaznenog udarca tri minute prije kraja.

Reprezentativac Plazibat u sedmoj je minuti postigao polaganje i pretvaranje za 7-0, a u 26. je, s igračem manje zbog žutog kartona Barića, Delo pogodio i drugi put te Plazibat pretvorio za 14-0. Šojić je u 29. minuti probio obranu gostiju za 5-14.

U 48. minuti je Kostanjšak pogodio za 10-14 i posve vratio zagrebaše u igru. U 52. je Nada opet ostala s igračem manje, žuti je karton dobio Jelavić Mitrović, ali je minutu kasnije iz kaznenog udarca Plazibat povisio na 17-10.

Ipak, uslijedila je prava drama u zadnjih 20 minuta jer Kostanjšak u 61. ponovno zabio te smanjio na 15-17, a nakon što je u 65. Plazibat opet pogodio kazneni udarac, za 15-20, u 68. Bišić je postigao i treće polaganje za Zagreb te izjednačio na 20-20!

Ipak, domaćini nisu imali snage za konačan preokret. Plazibat je svojim 18. poenom donio pobjedu Splićanima.

Utakmica Ljubljane i Mladosti odgođena je.

Vaša reakcija na temu