Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com U jednom danu policija spriječila dva slučaja krijumčarenja stranih državljana

U jednom danu policija spriječila dva slučaja krijumčarenja stranih državljana

Albanac i Francuz predani pritvorskom nadzorniku

Na području nadležnosti Policijske uprave sisačko-moslavačke policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija u dva odvojena slučaja spriječili su krijumčarenje više stranih državljana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma provedena su kriminalistička istraživanja nad 24-godišnjim državljaninom Albanije  - koji je u četvrtak, 17. listopada, u večernjim satima na području Topuskog zatečen u prijevozu stranih državljana - i nad 39-godišnjim francuskim državljaninom koji je istoga dana u noćnim satima na autocesti A3 kod Popovače zatečen u prijevozu stranih državljana.

Utvrđeno je da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Vaša reakcija na temu