Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: press HOD ZA ŽIVOT U RIJECI 'Industrija pobačaja koristi ranjive situacije, većina žena požali'

HOD ZA ŽIVOT U RIJECI 'Industrija pobačaja koristi ranjive situacije, većina žena požali'

Moglo se čuti potresno iskustvo majke troje djece koja se sa suprugom borila za život njihovog Petra Šimuna

Danas se za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođene djece, njihovih majki i očeva te cijelih obitelji hodalo u Rijeci.

Ove godine u Hodu za život sudjeluje ukupno 15 hrvatskih gradova - od Osijeka i Vinkovaca na istoku, preko Slavonskog Broda, Siska i Zagreba, sve do Rijeke. Hoda se, nadalje, od Varaždina na sjeveru, preko Zadra, Knina, Splita, sve do Imotskog i Opuzena.

Ante Bekavac, član organizacijskog tima Hoda za život u Rijeci, naglasio je kako su se na ovogodišnjem izdanju okupili jer je pravo na život - prvo od svih ljudskih prava.

'Industrija pobačaja koristi ranjivu situaciju u kojoj se nalaze mnoge žene. U najtežim trenucima njihovog života nudi im se samo jedan izlaz - prekid života njihovog sina ili kćeri, zbog čega većina tih žena kasnije požali.

Trudnica je već majka! Upravo ovim Hodom za život svima njima izražavamo podršku i ohrabrenje. Prekid života nikada nije rješenje - niti za majku, niti za dijete, niti za oca. Činjenica je da pobačaj zaustavlja otkucaje srca i zato ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca.

Kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život, osobito onaj najnezaštićeniji - život djeteta u majčinoj utrobi. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako je dijete željeno od nekoga. Želimo da nam Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti. 

Dužnost nam je biti glas onih čiji glas, plač i krik ne čujemo, a kada bismo to mogli - sledila bi nam se krv u žilama. Zato čuvajmo i štitimo život', istaknuo je Bekavac.

Ivan Anđelić, koordinator Hoda za život u Rijeci, naglasio je kako ne smijemo šutjeti ako nas pitaju za nerođenu djecu - u svojoj obitelji, na ulici, na radnome mjestu, u javnosti. 

'Životi nerođenih ovise o tome koliko ćemo biti glasni, koliko ćemo se zauzeti za njih. Želimo se radovati svakom novom životu i onom koji je već među nama! Ne diskriminirajući ga, nego poštivajući ga - od začeća do prirodne smrti', izjavio je Anđelić. 

Danas se u Rijeci mogli čuti potresno, snažno, osobno iskustvo Andreje Anđelić, majke troje djece koja se sa svojim suprugom Ivanom borila za život njihovog sina Petra Šimuna.

Od milja ga zovu 'stijena' jer je rođen u 26. tjednu radi spašavanja majčinog života koja je u trudnoći oboljela od bakterijske sepse. Imao je samo 950 g i borio se s nekoliko različitih sepsi. Bio je podvrgnut transfuzijama, pet operacija abdomena, pri čemu su liječnici nekoliko puta odustajali od njegova života i govorili roditeljima da se oproste s njime. Roditelji su ipak vjerovali da je njegov život vrijedan i da će ga upoznati kao odraslu osobu.

'Puno ga je toga je boljelo i nas s njim, htjeli smo s njime dijeliti bol, no nismo mogli, imali smo pola sata dnevno za provesti s njime, pjevati mu, maziti ga, pričati mu najnježnije riječi i moliti s njime. Tako je bilo krhko, a opet snažno naše maleno nedonošće', posvjedočila je Anđelić.

Koliko god im je svakodnevica tada bila teška, kazali su kako nikada ne bi odabrali drugu mogućnost! Borba za život Petra Šimuna bila im je jedina opcija!

'Unatoč teškim prognozama tada, neizvjesnosti za život malenog dječaka i boli koju su svi proživljavali, roditelji svjedoče da je vrijedno i važno cijeniti, voljeti život i nikada ne odustajati od njega!

Ljubav je ono što pokreće svijet i zato otvorimo svoje srce za svaki novi život! Ne treba se bojati novog života! Prihvatimo ga s velikom ljubavlju i odgovornošću', zaključili su organizatori na današnjem Hodu za život u Rijeci.

Vaša reakcija na temu