Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press USUSRET REGATI 'ELAFITI SLALOM': U akciji čišćenja Lopuda sudjelovalo više od šezdeset ljudi

USUSRET REGATI 'ELAFITI SLALOM': U akciji čišćenja Lopuda sudjelovalo više od šezdeset ljudi

Održat će se od 19. do 21. travnja

Elafiti Slalom jedinstvena je regata koja svima zainteresiranima približava ljepote jedrenja i suživot sa prirodom kroz razne aktivnosti. Iako će se prva regata Elafiti Slalom održati od 19. do 21. travnja, ekipa organizatora već punom parom radi na popratnim događanjima.

'Tako je iza nas vikend radionice čišćenja Elafita od naplavina i smeća u suradnji s Maritimo Recycling. Akcija čišćenja okupila je čak 52 djece iz sedam klubova, a Lopud je nakon njihovog eko-angažmana - blistao!', kažu organizatori.

Uz djecu, sveukupno je bilo 66 sudionika, a na Lopudu su ovog vikenda bili JK Cavtat, JK Hydro, VK Jug, VK Gusar, VK Cavtat, VK Neptun potom ST MARINKOLOR, Ronilački klub Dubrovnik, JK Orsan i brojni prijatelji i podupiratelji regate koja nas iščekuje.

'Cilj ove akcije bio je osvijestiti važnost očuvanja okoliša kod najmlađih. Uspjeli smo povezati sedam klubova što je možda najveći uspjeh akcije i nada za buduće zajedničke projekte očuvanja mora i okoliša. Ova akcija je samo uvod u spektakl jedrenja u kojem se nadamo da će nam se pridružiti što više ljudi da ih upoznamo s ljepotama jedrenja i važnosti provođenja vremena u aktivnostima na zraku i suncu', naglasio je Dean Kontić, voditelj projekta Elafiti Slalom.

Plastika prikupljena u ekološkoj akciji koristit će se za izradu nagrada sudionicima prvog Elafiti Slaloma.

Pratite ih na Facebook linku događaja!

Također, podsjećamo da je u tijeku drugi krug rezervacija za ovu jedinstvenu regatu - traje do 1. travnja. Više potražite ovdje.

Vaša reakcija na temu