Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: udruga Cvit razgovora FOTO Imotski vinari položili svoja najbolja vina na dno Modrog jezera

FOTO Imotski vinari položili svoja najbolja vina na dno Modrog jezera

Bit će ondje sve dok ne presuši

Imotski vinari, okupljeni u udruzi Cvit razgovora, u subotu, 30. srpnja 2022., napravili su epohalni pothvat, za koji kažu da do sada nje zabilježen na svjetskoj sceni. Naime, svoja su najbolja vina od autohtone imotske sorte kujundžuše kao i ostalih cijenjenih sorti koje uspijevaju u ovom vinogorju položili na dno Modrog jezera, što je trenutno otprilike 15 metara dubine. 

- Napravljen je kavez po mjeri koji je postao metalna postelja najboljoj kapljici, a imotski biser ujedno i najljepšim vinskim podrumom na svijetu - ističu. 

Kada jezero presuši, na njegovom dnu već 98 godina zaredom održava se revijalna utakmica između 'vukodlaka' i 'vilenjaka'. Sljedeći put otvorit će se butelje i nazdraviti s posebnom kapljicom, za koju se nadaju da će poprimiti ljekovita svojstva samog jezera. 

- S obzirom na trenutno stanje sa sušom u cijeloj regiji, očekuje se da će se to desiti najesen ili će iduća godina omogućiti takav spektakl - navode iz udruge. 

Pojašnjavaju kako je ideja projekta povezati tradiciju i gastronomiju te doprijeti na nov način do šire publike i sam Imotski bolje pozicionirati na turističkoj karti. Smatraju da taj grad to zaslužuje.

- Hrvatski turizam, posebice onaj ruralnog kraja, žudi za kreativnim rješenjima promocije gdje se stvara dodatna vrijednost same ponude - poručuju.

Ujedno je ovaj događaj najava za niz drugih koje tijekom kolovoza organizira udruga Cvit razgovora. Kruna je njih svih festival pod nazivom 'Cvit razgovora - festival kujundžuše' koji će se održati 13. kolovoza 2022. s početkom u 20 sati u Ulici Ante Starčevića.

Vaša reakcija na temu