Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Demjan Rožman FOTOGALERIJA Ovo su najbolje štrudle Hrvatske, evo tko ih je napravio!

FOTOGALERIJA Ovo su najbolje štrudle Hrvatske, evo tko ih je napravio!

Ovogodišnji Štrudlafest oduševio je brojne posjetitelje

Božica Šimunčić, Martina Marušić Britvec i Ana Kordić iz Nikola Tesla Experience Center iz Karlovca, pobjednice su na natjecanju za Najbolju štrudlu Hrvatsku. Ovaj veseli ženski tim spravio je štrudlu od šljiva, jabuka i smokve i svojom su kombinacijom okusa oduševile žiri. I ove se godine natjecanje održalo u sklopu Štrudlafesta koji je brojne posjetitelje dočekao u Jaškovu, selu štrudle, nedaleko Ozlja gdje su se od 6. do 8. rujna kušale najslasnije štrudle, ali i brojne druge domaće delicije.

Ovu najslađu manifestaciju otvorio je Psihomodo Pop, a zatvorit će ju ToMa. Brojne kreativne i gastro radionice dale su poseban šarm ovom događaju, a ambasadorice Štrudlafesta nesebično su dijelile s ljudima brojne savjete kako napraviti najbolju štrudlu.

Osim što se dobro jelo, i ove se godine Štrudlafestom vozilo, plovilo, šetalo, jahalo...

Ove su godine stigli i gosti iz Austrije, ali i iz Amerike te pokazali svoje vještine u spravljanju ove slastice.

Ovo izdanje najslađeg događaja, u suradnji s HGSS-om, najmlađima je priredio i zip line, a mogla su se vidjeti i škotska goveda kao i zaviriti na tradicionalni gastro kutak.

Štrudlafest ima golemu podršku posjetitelja i svake ga godine posjeti više od petnaest tisuća ljudi, no ne smijemo zaboraviti ni podršku HTZ-a, Grada Ozlja, TZ Područja Kupa te TZ Karlovačke županije koji su i ove godine dali vjetar u leđa ovom sjajnom projektu.

Osim u Jaškovu, na Štrudlafestu, u ovim slatkim zalogajima može se uživati i na Tjednu štrudle koji traje od 2. do 8. rujna u čak dvadesetak restorana diljem Karlovačke županije. Štrudle su dakako po promotivnim cijenama, a okusa je dovoljno da zadovolje svačiji ukus.

Vaša reakcija na temu