Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Splitsko-dalmatinski obrtnici u humanitarnoj akciji na vukovarskim Danima obrtništva

FOTOGALERIJA Splitsko-dalmatinski obrtnici u humanitarnoj akciji na vukovarskim Danima obrtništva

Pripremali autohtona jela iz svojih krajeva

Jubilarne desete Dane obrtništva u Vukovaru u organizaciji tamošnjeg Udruženja obrtnika, Grada Vukovara i Turističke zajednice, uveličali su i obrtnici iz naše županije. Redom članovi Udruženja obrtnika iz Splita, Kaštela, Trogira, Imotskog i Makarske, svoje slobodno vrijeme podredili su ovog vikenda Vukovarcima i njihovim gostima.

U sklopu manifestacije 'Okusi Hrvatske', obrtnici Splitsko-dalmatinske županije zajedno su sa svojim kolegama obrtnicima iz cijele zemlje pripremali autohtona jela iz svojih krajeva. Splićani su tako pripremali komarče, Kaštelani i Makarani tunu, Trogir svoje poznate rafiole, a Imoćani meso sa žara.

Da svi okusi 'štimaju', pobrinuo se poznati chef Tomislav Špiček pod čijim su budnim okom hrvatski obrtnici pripremali svoje specijalitete. Sama manifestacija imala je humanitarni karakter pa je tako sav iznos od prodanih jela prikupljen za vukovarsku udrugu 'Golubica' koja skrbi o djeci s intelektualnim teškoćama u razvoju.

Održanom manifestacijom zadovoljan je Vilim Bujević, inače predsjednik splitskih obrtnika, a ovog puta u svojstvu potpredsjednika Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske.

'Odlazak u Vukovar nikada nije samo običan događaj, to je uvijek nešto više. Kao i u slučaju Banovine, mi obrtnici iz Splita i cijele Splitsko-dalmatinske županije pristupamo Vukovarcima iz dubine duše i s posebnim osjećajem pijeteta prema tom gradu. Nije nam teško prevaliti ni 1400 kilometara u dva smjera kako bi prezentirali naš kraj i uveselili tamošnje građane. Ovog puta razlog je bio dvostruk jer je cijela manifestacija imala humanitarni karakter', kazao je Bujević i najavio dolazak obrtnika i iduće godine. 

Vaša reakcija na temu