Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Julio Frangen JELSA Goodbye summer, welcome olio nuovo

JELSA Goodbye summer, welcome olio nuovo

Mediteranske zalogaje pripremit će poznate food blogerice

U subotu, 12. listopada od 15 do 20 sati u kušaonici Seca u Gdinju, održat će se posebna svečanost zatvaranja ljetne sezone područja općine Jelsa, na otoku Hvaru, uz predstavljanje svježih maslinovih ulja. 

Kušaonica Eva Marija Seca je domaćin događaja na kojemu će se, u suradnji s TZ općine Jelsa predstaviti najbolji maslinari općine uz posebne zalogaje i vrhunska hvarska vina, prema ideji Marije Vukelić.
Svečanost dolaska mladog maslinovog ulja počet će kušanjem tek prešanih (novih) maslinovih ulja maslinara Božić, Matković, Seca Eva Marija. Edukativnu notu događaju dat će usporedba svježeg maslinovog ulja s prošlogodišnjim što će posjetiteljima dati mogućnost raspoznavanja aromatike različitih godišta, uz stručno vođenje maslinara.

Mediteranske zalogaje pripremit će poznate food blogerice Sandra Rončević (blog - O slanom i slatkom) i Tanja Pastuović Klaić (blog - Cookam i guštam) uz Krstu Barbića, jednog od najboljih hvarskih kuhara iz obiteljskog restorana Davor iz Zavale koji će pripremiti poznatu hvarsku gregadu. 

Pripremljena jela obogatit će začinsko bilje obližnjega mirisnoga vrta Fjori Fôra, a kapljice božanskog nektara izvornih dalmatinskih sorti (bogdanuša, prč, pošip, plavac mali) ponajboljih hvarskih vinara sljubit će se uz hranu, ulja i glazbu, s pogledom na polje maslina.

'Događaj je otvoren za javnost, broj mjesta je ograničen. U slučaju kiše, događaj se ne odgađa, samo se premješta s terase u kušaonicu Seca Eva Marija. Više informacija potražite na stranicama TZ općine Jelsa i Seca Eva Marija.  Dobro došli ste na ovaj čaroban pozdrav ljetu i dobrodošlicu svježem ekstradjevičanskom maslinovom ulju', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu