Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U kući, garaži, dvorištu, improviziranom laboratoriju i u plasteniku na dugoselskom području 65-godišnjak uzgajao marihuanu

U kući, garaži, dvorištu, improviziranom laboratoriju i u plasteniku na dugoselskom području 65-godišnjak uzgajao marihuanu

Predan je pritvorskom

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u zasada točno neutvrđenom razdoblju, u kući, garaži i na prostoru okućnice u mjestu Andrilovec, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka te sustavom za navodnjavanje stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao, vagao i prepakiravao, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.


'Operativnim radom policijski službenici iz Dugog Sela posumnjali su da 65-godišnjak nezakonito uzgaja konoplju tipa droga, a njihova sumnja potvrđena je jučer, 4. listopada obavljenom pretragom kuće, garaže i okućnice 65-godišnjaka na području Andrilovca.
 
Naime, obavljenom pretragom pronađen je improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje tipa droga, kao i plastenik na području okućnice, te ukupno 93 stabljike konoplje tipa droga, 10 kilograma sušene i prerađene konoplje tipa droga i osam medicinskih šprica ispunjenih uljem konoplje tipa droga.


Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičenom je oduzet i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge', priopćila je policija.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Vaša reakcija na temu