Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Franko Kelam Otvoren treći Babarol food festival - večeras stižu Songkillers!

Otvoren treći Babarol food festival - večeras stižu Songkillers!

Ulaz je na sve događaje - besplatan

Otvoreno je treće izdanje Babarol street food festivala u Trogiru koje je oduševilo preko tisuću posjetitelja odličnom street food ponudom - za glazbeni desert zaslužne su bile Marija Mirković i Alka Vuica.

Iza kule Kamerlengo u zalazak sunca s pogledom na more Trogirani i njihovi posjetitelji jučer su se slili s jednom namjerom - posjetiti netom otvoreni street food festival koji ih je dočekao u novom, osvježenom postavu.

Velika zelena zona za uživanje u hrani, bogata street food ponuda, novi postav festivala i deserti i kokteli koji izazivaju zazubice sve je to jučer mamilo osmijeh na lice.

Bistro bar 'Corte' predstavio se bao bunsima s piletinom i novitetom sendvičem od mortadele u focacci, Tunaholic fish bar burgerima od svježe tune, 'bistro Odma tu' Roberta Predraga Žmire polpetama u šalši i bestsellerom janjećim raguom u prošeku sa suhom smokvom, a Slavoniju je predstavio bistro 'Androliko’s' koji je izazvao pravu pomamu za štrudlom od janjetine i čobancem koji se kuhao u kotliću i širio zamamne mirise.

Slatki desert potpisuje pastry chefica Tea Mamut koja je ekskluzivno za Babarol pripremila teglice od lješnjaka i pistacije nazvane Šime koje su razgrabljene u rekordnom roku.

Nezaobilazno piće bila je Paloma, hit koktel za koji su bili zaslužni Laura Ćudina i Josip Turčinov, mladi barmeni iz 'Raise the bar' programa.

'Najukusniji festival se vratio u Trogir i tu je narednih deset dana kako bi obogatili predsezonsku ponudu. Brojat ćemo uspomene, a ne kalorije i neka Babarol krene!', izjavio je Antonio Franić, organizator festivala.

Iza 21 sat na pozornicu su stupile Marija Mirković, nekadašnja članica Frajli i njena gošća Alka Vuica koje su izazvale pravi delirij kod trogirske publike. Mlada autorica izvela je svoje singlove kao i pjesme koje uspješno piše za druge izvođače a humor i karizma Alke Vuica bili su pravi okidač.

Festival se nastavlja danas uz dječje radionice, Kist i pit program uz Saints Hills vina a na pozornicu od 21h dolaze funk majstori - Songkillers!

Valja napomemnuti kako će ove dane nastupiti i Eni Jurišić i Vjeko Ključarić (24.5.), Kuzma i Shaka Zulu (25.5.) i legende hip hopa TBF (26.5). U pripremi su i prvenstvo u rožati i kviz o legendarnom Oliveru uz glazbu uživo (19.5.), stand up comedy show Omera Hodžića (22.5.), kino uz crtani film 'Mačke u muzeju'(20.5.) i igrani film 'Priscilla' Sofije Coppola (21.5.) - bogat program potražite na društvenim mrežama festivala.

Preostaje vam samo put prema Trogiru - grad sretnog trenutka postao je i grad majstora street fooda!

Ulaz je na sve događaje - besplatan!

Vaša reakcija na temu