Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RECEPT Cheesecake od jagode

RECEPT Cheesecake od jagode

Gotov u četiri koraka

Naučite kako napraviti kolač od sira pomoću jednostavnog recepta, korak po korak. Preliven svježim jagodama i pireom od jagoda, Good Food donosi upute za izvrstan ljetni desert.

Sastojci

250g Digestive keksa

100 g maslaca, otopljenog

1 mahuna vanilije

600 g punomasnog svježeg sira

100 g šećera u prahu

284ml punomasnog vrhnja (48%)

Za preljev

400 g jagoda, prepolovljenih

25 g šećera u prahu

Upute

Da biste napravili podlogu, namažite maslacem i obložite lim za pečenje promjera 23 cm. Digestive kekse stavite u plastičnu vrećicu i zdrobite valjkom za tijesto u mrvice. Prebacite mrvice u zdjelu, pa ih prelijte otopljenim maslacem. Dobro izmiješajte dok se mrvice potpuno ne prekriju. Stavite ih u pripremljeni lim i čvrsto pritisnite na podlogu kako biste stvorili ravnomjeran sloj. Ohladite u hladnjaku 1 sat da se stegne.

Prerežite mahunu vanilije na pola po dužini, a vrh ostavite netaknut, tako da dvije polovice još uvijek budu spojene. Držeći se za vrh mahune, stražnjom stranom kuhinjskog noža ostružite sjemenke.

Vrhnje ulijte u zdjelu i miješajte električnom miješalicom dok se tek ne počne zgušnjavati do mekih vrhova. Stavite svježi sir, šećer u prahu i sjemenke vanilije u zasebnu zdjelu, zatim mutite 2 minute električnom miješalicom dok ne postane glatka i počne se zgušnjavati, postat će rijetka, a zatim se ponovno početi zgušnjavati. Dodajte duplo vrhnje i umiješajte ga u smjesu od svježeg sira. Tražite da bude dovoljno zgusnuto da zadrži oblik kada žlicu okrenete naopako. Ako nije dovoljno gusto, nastaviti mutiti. Žlicom stavite na podlogu od keksa, počevši od rubova prema unutra pazeći da nema mjehurića zraka. Zagladite vrh torte od sira stražnjom stranom desertne žlice ili lopatice. Ostavite da se stegne u hladnjaku preko noći.

Ostavite kolač od sira na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prije posluživanja. Da biste ga izvadili iz kalupa, stavite bazu na limenku, a zatim postupno povucite stranice kalupa prema dolje. Stavite tortu na tanjur za posluživanje, uklonite papir za oblaganje i podlogu. Pasirajte polovicu jagoda u blenderu ili procesoru hrane sa šećerom u prahu i 1 žličicom vode, a zatim procijedite. Preostale jagode naslagati na tortu i preliti pireom po vrhu.

Vaša reakcija na temu