Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: gids1981 from Pixabay RECEPT Kremaski kolač s irskim likerom

RECEPT Kremaski kolač s irskim likerom

Bez pečenja i za pola sata

Baileys Irish Cream je kremasti irski liker aromatiziran vrhnjem, kakaom i viskijem. On može biti odličan dodatak slasticama za odrasle, kao što je ovaj brzopotezni kolač.

Za pripremu vam je potreban tek mikser i malo strpljenja. Iako se kolač može složiti za manje od pola sata i ne iziskuje paljenje pećnice, potrebno ga je ostaviti u hladnjaku da se stisne nekoliko sati prije posluživanja, piše Punkufer.

Sastojci za podlogu:

180 g smrvljenih keksa

6 žlica rastopljenog maslaca

2 žlice šećera

Sastojci za kremu:

400 g vrhnja za šlag

170 g čokolade za kuhanje

3 žlice likera Baileys

2 žlice šećera

Za ukrašavanje:

komadići čokolade

Priprema:

Smrvljene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem i šećerom. Dobivenu smjesu utisnite u pravokutni ili okrugli kalup za pečenje kolača. Stavite u hladnjak na barem pola sata da se stisne.

Rastopite čokoladu i stavite sa strane.

Istucite vrhnje u šlag sa šećerom.

Postupno dodajte jednu po jednu žlicu likera u smjesu.

U smjesu ulijte rastopljenu čokoladu i miksajte dok ne dobijte jednoličnu smjesu.

Prebacite smjesu na podlogu i stavite u hladnjak na barem četiri sata da se stisne.

Pospite komadićima čokolade prije posluživanja.

Vaša reakcija na temu