Jednostavan, a prefin ručak koji je gotov za manje od sat vremena možete napraviti uz tek nekoliko sastojaka: lignje, tjestenina i pire od rajčice odličan su spoj koji ćete naći u brojnim receptima mediteranske kuhinje. Za više arome i puniji okus tu su i češnjak i bijelo vino, a na kraju jelo pospite sjeckanim peršinom, piše punkufer.
Sastojci za lignje u umaku od rajčice:
320 g špageta
4 lignje
1,5 dl bijelog vina
450 g pirea od rajčice
1 češanj češnjaka
peršina i soli po ukusu
Priprema lignji u umaku od rajčice:
Očistite lignje, zatim ih operite i narežite.
U tavi kratko popržite češanj češnjaka, tek toliko da porumeni pa dodajte lignje i popržite.
Izvadite češnjak i dodajte bijelo vino pa kuhajte dok alkohol ne ispari.
Na kraju dodajte pire od rajčice, posolite i ostavite da kuha na srednje jakoj vatri 10-15 minuta.
Skuhajte špagete al dente i vadite ih hvataljkom u tavu tako da dio vode u kojoj su se kuhali dođe u umak.
Lagano promiješajte i pospite svježim peršinom.