Ne možete se odlučiti između žitarica i palačinki za doručak? Zašto ne imati oboje. Radi se o mini američkim palačinkama koje se poput klasičnih žitarica (cornflakes, granola i slično) preliju mlijekom i poslužuju uz dodatak sirupa, voća, čokolade ili orašastih plodova, piše Index.
Sastojci
250 ml mlijeka (1% masnoće), mlaćenice ili bademovog mlijeka
130 g integralnog ili običnog brašna
1 zrela banana
2 jaja, veća
1 žličica ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žličice praška za pecivo
¼ žličice soli
Sprej za pečenje (ili obično ulje)
190 g svježeg (ili smrznutog) bobičastog voća za nadjev
1 banana, nasjeckana
Mlijeko, po izboru, za posluživanje
Po želji tučeno vrhnje ili šarene mrvice za nadjev
Priprema
U blender ubacite mlijeko, brašno, jednu bananu, jaja, ulje, vaniliju, prašak za pecivo i sol. Stavite na puls funkciju i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu, kompaktnu smjesu.
Smjesu ulijte u bocu s kapaljkom ili u vrećicu za hranu na kojoj ćete izrezati malu rupicu da možete istisnuti smjesu u manjoj količini.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i pošpricajte uljem u spreju ili ju malo nauljite običnim uljem.
Istisnite točkice smjese, otprilike veličine kovanice i pecite ih dok se ne počnu pojavljivati mjehurići i svako toliko ih protresite da se ispeku jednako i dobiju lijepu zlatnu boju.
Razdijelite palačinke na četiri zdjelice pa ubacite nasjeckanu bananu, bobičasto voće i vama najdraži nadjev.