Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom

RECEPT Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom

Lagani ljetni ručak

Recept za piletinu u umaku od rajčica s piletinom donose Fini recepti. Laganoje to  jelo koje ćete vrlo jednostavno pripremiti za samo 40 minuta.

Sastojci:

pileća prsa, 400-500 g

pasirana rajčica, 400 ml

luk, 1 glavica

voda, 2 dcl

maslac

papar

sol

origano

crvena slatka paprika

Priprema:

Ogulite i narežite luk na sitne komadiće i prepržite ga u tavi na malo maslaca.

Piletinu narežite na male komadiće i dodajte na omekšali luk. Sve zajedno pirjajte dok piletina ne dobije boju. Potom sve zalijte s 2 dcl vode.

Kad piletina bude gotova dodajte češnjak i ostale začine po želji i prelijte s pasiranom rajčicom.

Poslužite toplo s kuhanom tjesteninom.

Vaša reakcija na temu