Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT ZA LAGANI RUČAK Musaka od tikvica

RECEPT ZA LAGANI RUČAK Musaka od tikvica

To vole i oni koji ovo povrće baš i ne preferiraju

Musaka od tikvica, lagani je ručak kojeg svi vole.

Sastojci:

1 kg tikvica

3 ili 4 vezice mladog luka

1 korijen mrkve

150 gr kuhane integralne riže

2 jaja

200 ml kiselog vrhnja

2 žlice peršina

2 češnja češnjaka

100 gr ribanog sira

Priprema:

Tikvice oprati, oguliti i nasjeckati na kolutove ili listove, posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste vodu, oprati ih pod mlazom hladne vode. Rižu skuhati i ocijediti od vode. Vatrostalnu posudu podmazati sa vrlo malo ulja, staviti red tikvica, preko tikvica pola povrća, preko povrća nasjeckan peršin i ribani sir, opet tikvice pa ostatak povrća, peršina i ribanog sira. Na kraju završiti sa tikvicama, predlaže Lolamagazin

Peći u rerni oko 20 minuta na 180. Pred kraj pečenja, umutiti jaja, dodati kiselo vrhnje i malo peršina i time preliti musaku te vratiti u rernu još 5 minuta da se zapeče, donosi Glas Istre.

Vaša reakcija na temu