Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Foto studio Čerina POBJEDNICA ANTEA MALENICA Pogledajte balerinu u ulozi modela!

POBJEDNICA ANTEA MALENICA Pogledajte balerinu u ulozi modela!

Uživala sam kao nikada do sada. Žao mi je što je svemu došao kraj, ovo iskustvo se pamti,

Deset kandidatkinja našeg projekta 'Postani model na jedan dan' okušalo se u poziranju pred objektivom u foto studiju 'Čerina'. Profesionalno smo ih našminkali, frizirali, a stručnjaci su im otkrili male trikove poziranja pred objektivom. Cilj nam je bio udružiti snage splitskih beauty stručnjaka kako bismo uljepšavali, zabavljali i uveseljavali obične ljude i od njih stvarali fotomodele. Antea Malenica, Martina Mahmutović i Lea Kuret plasirale su se u finale našeg premijernog projekta. One su, naime, skupile najveći broj lajkova na Facebook stranici Dalmatinskog portala.

Žiri i čitatelje svojom osobnošću je osvojila 28-godišnja Antea Malenica i ona je postala naš model na jedan dan. Kao pobjednica osvojila je paket beauty usluga koji uključuje profesionalnu šminku, frizuru po želji, odjeću, nakit, te ostale beauty tretmane iz široke ponude Filomena Spa centra


Antea je rado poslušala sve savjete i prijedloge naših stručnjaka, te se otvorenog uma i srca prepustila njihovim rukama. Dan smo započeli u Filomena Spa centru hotela Park gdje je naša kandidatkinja uživala u tretmanu perfect legs za lagane noge, potom u sezonskom tretmanu lica nakon čega je njezina koža zablistala u punom sjaju. Terapeutkinja Marina Baldić za našu kandidatkinju pobrinula se doslovce od glave do pete, napravivši joj manikuru i pedikuru. 

- Gospođici Antei napravili smo perfect legs, tretman protiv umornih nogu koji uključuje piling i osvježavajuće hladne maske za noge. Potom smo njezino lice i kožu  osvježili hranjivim sezonskim tretmanom. Kako bi užitak bio potpun, kandidatkinji smo dotjerali nokte i kožu ruku i nogu - kazala je terapeutkinja. 

Hairbook by Ivica Šuljak

Hair stilist i vlasnik salona ljepote 'Hairbook' Ivica Šuljak pobrinuo se za frizuru naše kandidatkinje. 

- S obzirom na kratku kosu, ublažio sam strogi izgled geometrijske frizure tako da sam ju uvio u neuredne valove, što je na kraju izgledalo vrlo ležerno i romantično - kazao je Šuljak. 

Iskustvo modnog seta sa sobom nosi i profesionalno šminkanje za koje je bila zadužena make up artistica Ivona Batinić. Nakon sat vremena preciznog posla Anteino lice s novom šminkom izgledalo je kao jedno od onih koje gledamo na naslovnicama. 

- Bila sam oduševljena jer se sve savršeno uklopilo. Drago mi je da je baš Antea pobjednica, ima tu crtu u sebi... Moj make up je bio naglašen. Cura ima prekrasan ten pogotovo nakon dobrih tretmana i njege lica. Nanijela sam podlogu, naglasila crte lica konturama, a oči izmiješanim nijansama. U kutovima svjetlije pa do krajeva tamnije, odnosno crno. Stavila sam joj tuš i umjetne trepavice koje su tu da naglase oči, a ne izgledaju umjetno. Rumenilo nježno narančasto. Usne sam ocrtala koraljnim mat ružem. I sve skupa fiksirala da Antein make up bude postojan na sparnom danu - kazala je make up artistica. 

Crvenokosa Splićanka odgajateljica je u Dječjem vrtiću 'Marjan', kaže da uz brojne obveze ne stigne vježbati, dok dobru liniju zahvaljuje baletu kojim se bavila 12 godina. Upravo baletne papučice bile su glavna nit vodilja kada je naša dizajnerica Marija Primorac osmišljavala komade za našu kandidatkinju koje su se savršeno uklopile u cijelu priču. 

Iduća stanica i veliko finale našeg projekta odradili smo u profesionalnom foto studiju 'Čerina'. Pod budnim okom našu kandidatkinju pratili su brojni objektivi Marine Gabrić, Marka Bistričkog i samog vlasnika studija Tonća Čerine. Antea je postala zaštitno lice za novu kolekciju Sweet S. Inače brižna odgajateljica za tren se prerušila u ulogu modela koja joj je savršeno pristala. 

- Na početku moram naglasiti da mi je iznimna čast sudjelovati u ovakvom projektu. Shvaćam da zvuči otrcano i izlizano, ali evo doista jest. Skupila se dobra ekipa, što profesionalaca i afirmiranih ljudi, što mladih nadobudnih početnika i zaljubljenika u svoje hobije. Budući da se ubrajam u drugu skupinu mogu slobodno reći da sam ja prezadovoljna svime kako je ispalo. Iako je bilo neizdrživo vruće i svi smo radili taj dan da bismo iza odradili snimanje s našom Anteom, koja je jednostavno prekrasna. Ona nije profesionalni model, ali toliku strpljivost i disciplinu nisam susrela odavno, i mislim da to može zahvaliti satovima baleta. Što se tiče samog dizanja nadovezala sam se na nju, balet i baletne papučice koje su bile nit vodilja za cijeli fotosession. Sve je u nježnim tonovima i romantično - kazala je Primorac. 


Uz nezaboravno iskustvo Antea je sa sobom kući ponijela i profesionalne fotografije za uspomenu koje smo ovjekovječili u prekrasnom ambijentu Solina. 

- Bilo mi je odlično, uživala sam kao nikada do sada. Drago mi je što sam sve ove ljude upoznala. Žao mi je što je svemu došao kraj, ovo iskustvo se pamti, a fotografije koje ostaju su lijepa uspomena - kazala je za kraj naša kandidatkinja. 


Nove prijave

Projekt 'Model na jedan dan' ide i dalje. Prijaviti se mogu sve cure od 18 do 30 godina. Sve što je potrebno jest poslati svoju fotografiju i podatke (ime i prezime/godine/broj mobitela) na email info@dalmatinskiportal.hr sa subjektom 'Model na jedan dan'. 

Naš stručni tim će odabrati modele za snimanje, a redakcija će odabrane čitateljice obavijestiti o sudjelovanju. 

Ponovimo još jedanput: Dalmatinski portal projekt provodi u suradnji s make up artisticom Ivonom Batinić, hair stilistom Ivicom Šuljkom i vlasnikom salona ljepote 'Hairbook', fotografima Marinom Gabrić i Tonćem Čerinom i dizajnericom Marijom Primorac.

Vaša reakcija na temu