Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BILIĆ: Proračun Vukovara je usvojen, a politička stabilnost grada osigurana!

BILIĆ: Proračun Vukovara je usvojen, a politička stabilnost grada osigurana!

'Svatko bira svoj put'

Domagoj Bilić, predsjednik Kluba vijećnika Domovinskog pokreta u Gradskom vijeću Grada Vukovara i potpredsjednik DP-a Vukovar, na konferenciji za medije komentirao je izlazak Hrvatskih suverenista iz koalicije s Domovinskim pokretom u Gradskom vijeću Grada Vukovara.

Bilić je poručio kako je vijećnike Domovinskog pokreta danas zatekla situacija u Gradskom vijeću te kako im je žao što se dosad uspješna suradnja gradonačelnika Ivana Penave i njegovih suradnika s Hrvatskim suverenistima nakon deset godina na ovakav način raskinula.

'Međutim, svatko bira svoj put. Hrvatski suverenisti su odlučili da im je ovog puta politika ispred grada Vukovara', istaknuo je.

'U trenutku kada treba izglasati proračun grada Vukovara i kada je proračunom osigurano preko 25 milijuna eura u području obrazovanja, preko pet milijuna eura u području sporta, kada se trebao izglasati pravilnik koji će omogućiti mladim obiteljima da im se subvencioniraju građevinska zemljišta kako bi si mogli sagraditi dom, Hrvatski suverenisti su prije javnog interesa sebi pokušali dati na značenju.

Unatoč tome, danas je na vukovarskom Gradskom vijeću proračun usvojen većinom glasova gradskih vijećnika te je time u Vukovaru do lokalnih izbora osigurana politička stabilnost.

Polako nam se približavaju Dani sjećanja, koji su posebno teški upravo za Vukovarce, i stava smo da prije tih dana svi zajedno trebamo promisliti o svojim djelima, no Hrvatski suverenisti su očito prije vremena zakoračili u kampanju za lokalne izbore.

Domovinski pokret se počeo jedino interno pripremati za lokalne izbore, a prema našim saznanjima, jedini kome je neformalno ponuđeno da bude dio buduće koalicije su upravo Hrvatski suverenisti.

Nećemo ulaziti u razloge zbog kojih su oni odbili nastaviti zajedničku suradnju. Iako Domovinski pokret razgovara sa svim akterima na političkoj sceni, dogovorima oko lokalnih izbora i drugim političkim temama bavit ćemo se nakon što dostojanstveno i primjereno odamo počast žrtvama Domovinskog rata i žrtvi Vukovara. Vrijeme pred nama iskoristit ćemo isključivo za obilježavanje Dana sjećanja', poručio je.

Vaša reakcija na temu