Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Bulj odgovorio Vučiću: Negiranje agresije naziva pravom na drugačije mišljenje. Kakav cinizam!

Bulj odgovorio Vučiću: Negiranje agresije naziva pravom na drugačije mišljenje. Kakav cinizam!

'Ovo je sramota Vlade Andreja Plenkovića'

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, na Instagramu je podijelio video u kojem je Miro Bulj komentirao njegovu izjavu da Srbija stopostotno drugačije gleda na agresiju 1991. godine u odnosu na Hrvatsku.

'Nema razgovora. Vučiću, četniče, mrš iz Hrvatske', rekao je Bulj.

'Nek sam ja četnik, a da nisam ni znao i da mi to nitko u obitelji nije bio, ali mi je važno da vi poštujete pravo na drugačije mišljenje. Živjele europske vrijednosti', napisao je Vučić, a evo i što mu je Bulj odgovorio:

'Predsjednik Srbije i početnik Vučić se sad odjednom čudi kako to da ga se naziva četnikom pa je na svom Instagramu podijelio moju izjavu kojom mu nakon što je u Dubrovniku negirao velikosrpsku agresiju poručujem: 'Četniče, mrš iz Hrvatske!'

Uz taj video Vučić u statusu cinično poručuje kako mi u Hrvatskoj ne poštujemo pravo na drugačije mišljenje što je prema Vučiću u suprotnosti s europskim vrijednostima. 

Pazite kakav cinizam, od nekoga tko je bio sudionik velikosrpske agresije na Hrvatsku i huškao ljude srpske nacionalnosti na pobunu protiv Hrvatske i govorio u Glini 1995. da Glina nikad neće biti hrvatska. 

Ne samo da mu Plenkovićeva Vlada omogući da pljune na tisuće i tisuće žrtava, na naše nestale, na sve nas koji smo Hrvatsku branili i to iz Dubrovnika nego se nakon toga još i neshvatljivo zlobno sprda i cinično naziva negiranje agresije pravom na drugačije mišljenje i europskom vrijednošću. 

Vučiću, i ti i slični morate znati kako Hrvatska želi sa Srbijom dobre odnose i kako Hrvatska nikad nije željela nametnuti rat, ali i kako je u njemu pobijedila i pobijedit će svaki put ako netko opet pokuša oteti i razarati ono što je naše.

Sa Srbijom se dok ne doživi katarzu može razgovarati samo o jednom, a to je njeno priznanje odgovornosti za agresiju i to kroz konkretna djela, a to su plaćanje ratne odštete, pomoć u pronalasku nestalih i povratak dokumentacije iz vukovarske bolnice uz procesuiranje ratnih zločina. 

Vučićeva Srbija ima problem i s riječima i priznanjem agresije, a kamoli s djelima. 

Ali za to je odgovorna Plenkovićeva Vlada koja Srbiji dopušta da otvara nova poglavlja u pristupnim pregovorima s EU bez da Srbija ispunja ikakve kriterije i onda još dopusti da taj i takav Vučić iz našeg Dubrovnika koji je bio razaran negira velikosrpsku agresiju i još nam se cinično smije i poziva se na slobodu govora i EU vrijednosti!

Vučiću nije ovo tvoja sramota, od tebe se nažalost ništa bolje nije moglo očekivati. 

Ovo je sramota Vlade Andreja Plenkovića!', napisao je Bulj.

Vaša reakcija na temu