Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO Dragan Primorac u Istri

FOTO Dragan Primorac u Istri

Susreo s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem te posjetio Pulu

HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac se tijekom svog boravka u Istri susreo s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem. Tom su prilikom razgovarali o nizu projekata iz područja zdravstva, obrazovanja, inovacija i tehnologija kao i novih mjera prema mladim obiteljima, vezano uz besplatne vrtiće za svu djecu ali i one prema umirovljenicima koje Primorac planira poduzeti nakon izbora za predsjednika Republike Hrvatske.

Primorac je obišao i sportsku dvoranu Žatika u Poreču izgrađenu tijekom njegova mandata, a koja je otvorena 2008. godine za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva. Nakon toga, uz niz susreta u Puli, posebno je istaknuo izgradnju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koje je otvoreno 2006. godine, kao projekt koji je on osobno vodio i na koji je iznimno ponosan. Primorac je tom prilikom rekao:

'Otvaranje Sveučilišta u Puli, iznimno je važan dio preustroja sustava visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Danas je Sveučilište Jurja Dobrile okosnica razvoja visokog obrazovanja u Istri i u ovom djelu Hrvatske' i objasnio: 'Mladi danas ne trebaju više napuštati svoje domove kako bi nastavili obrazovanje izvan Istre već to mogu napraviti na osam fakulteta i jednoj akademiji koji djeluju pri Sveučilištu'.

Vaša reakcija na temu