Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS FOTOGALERIJA: HGSS objavio slike s mjesta zrakoplovne nesreće

FOTOGALERIJA: HGSS objavio slike s mjesta zrakoplovne nesreće

U akciji je sudjelovalo 25 spasilaca

HGSS je objavio fotografije s mjesta pada Cessne. U zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila poslijepodne kraj Zagreba poginula je jedna osoba, troje je teže ozlijeđeno, a jedna je prošla gotovo bez ozljeda. U akciji je sudjelovalo 25 spasilaca, pripadnika HGSS-ovih ispostava Samobor, Zagreb i Karlovac.

'Ekipa HGSS Stanica Samobor stigla je na teren u 17.18 sati. Na lokaciji su bili prisutni policija, vatrogasci DVD-a Stupnik i djelatnici hitne pomoći. Zrakoplov je pronađen na lokaciji Stupnički Obrež, ulica Micani u šumi.

HGSS je zajedno s djelatnicima hitne medicinske pomoći sudjelovao u trijaži ozlijeđenih, pružanju prve pomoći i pripremi unesrećenih za transport. Na lokaciji su pronađene četiri ozlijeđene osobe i jedna smrtno stradala osoba. Zajedničkim snagama svih službi, unesrećeni su transportirani do vozila hitne medicinske službe (HMS). Na intervenciji su još sudjelovali helikopter HMS-a i helikopter MUP-a.

Zajedničkim radom službi omogućeno je brzo pružanje pomoći unesrećenima i njihov brzi transport do najbližih medicinskih ustanova.
HGSS izražava sućut obitelji poginulog. Ovaj događaj podsjetnik je na važnost koordiniranog djelovanja svih službi u kriznim situacijama. Ovakvi scenariji redovito se uvježbavaju kako bi HGSS, kao i ostale žurne službe, bili spremni za ovakve i slične intervencije', priopćili su.

Vaša reakcija na temu