Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JEZIVO Muškarac (89) pokušao ubiti 83-godišnju suprugu

JEZIVO Muškarac (89) pokušao ubiti 83-godišnju suprugu

Hladnim oružjem izudarao ju je u glavu i vrat

U noći sa srijede na četvrtak 89-godišnji muškarac hladnim oružjem teško je ozlijedio svoju 83-godišnju suprugu te je uhićen zbog pokušaja femicida, odnosno teškog ubojstva ženske osobe.

Incident se dogodio oko četiri sata ujutro u stanu gdje je 89-godišnjak, prema policijskim podacima, supruzi zadao više udaraca hladnim oružjem u predjelu glave i vrata, javlja Bjelovar. live.

Žena je zbrinuta u bjelovarskoj bolnici

Ženi je pružena liječnička pomoć i zbrinuta je u zdravstvenoj ustanovi, a muškarac je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, kažu u policiji.

- Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru 89-godišnjak je prijavljen za teško ubojstvo ženske osobe u pokušaju, što je teži, odnosno rodno utemeljen oblik tog kaznenog djela - izvijestili su iz policije za regionalno portal Bjelovar.live.

Prema posljednjim izmjenama Kaznenog zakona iz ožujka 2024. godine teži oblik kaznenog djela utvrđuje se, među ostalim, ako je zločin počinjen prema bliskoj ili ranjivoj osobi te osobi koju je počinitelj već ranije zlostavljao ili se prema njemu nalazi u odnosu podređenosti ili zavisnosti.

Vaša reakcija na temu