Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot YouTube Za vatrogascima dva velika požara i nekoliko intervencija

Za vatrogascima dva velika požara i nekoliko intervencija

Donosimo pregled

U protekla 24 sata splitsko-dalmatinski Županijski operativni vatrogasni centar zabilježio je nastavak gašenja jahte u makarskoj gradskoj luci u kojem je sudjelovalo 60 vatrogasaca s 21 vozilom uz ekološki brod Sv. Florijan. U intervenciji su sudjelovale sve snage OP Makarska, JVP Makarska, DVD Makarska, DVD Tučepi, DVD Promajna, DVD Baška Voda i DVD Podgora.

Veliki šumski požar gasio se i u Milni na Braču u uvali Spacamiža.
U intervenciji su sudjelovale sve snage OP Brač, DVD Supetar s 6 vozilom i 17 vatrogasca, DVD Milna s 3 vozilom i 12 vatrogasca, DVD Pučišća s 1 vozilom i 3 vatrogasca, DVD Bol s 1 vozilom i 3 vatrogasca, DVD Selca s 1 vozilom i 3 vatrogasca. Pomoć iz zraka pružala su dva kanadera. Opožarena je površina od oko 4,5 hektara obrasla borovinom i makijom.

Na Braču je gorjelo i u Splitskoj. Planuo je električni ormar na jednoj kući. Vatru je ugasio vlasnik do dolaska vatrogasaca.

Kraj osnovne škole Šine planulo je nisko raslinje. Požar je ugasilo troje pripadnika DVD-a Žrnovnica s jednim vozilom, intervenirala je i policija.

Splitski vatrogasci su iz lifta u Getaldićevoj spašavali više osoba, pilili su i uklanjali grane stabla koje su pale na cestu.

Vaša reakcija na temu