Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MINISTAR OBRANE: Nijedan hrvatski vojnik neće odlaziti u Ukrajinu

MINISTAR OBRANE: Nijedan hrvatski vojnik neće odlaziti u Ukrajinu

Komentirao Milanovićeve izjave

Nakon što je jučer predsjednik Republike Zoran Milanović u poruci s Pantovčaka objasnio zašto je odbio dati suglasnost za slanje pripadnika Oružanih snaga u misije koje se odnose na potporu Ukrajini - Vlada je u cijelosti objavila Nacrt prijedloga te odluke.

U njoj piše da je uvjet za njenu provedbu taj da NATO nije i neće postati strana u vojnom sukobu u Ukrajini te da se aktivnosti neće provoditi na teritoriju Ukrajine.  

Također, pripadnici Oružanih snaga ne mogu biti upućeni na dužnost izvan teritorija Saveza niti angažirani na teritoriju Ukrajine, piše HRT.

Milanovićevu odluku komentirao je i ministar obrane Ivan Anušić, koji je trenutno u radnom posjetu SAD-u.

- Prvo želim razjasniti jednu stvar. Nijedan hrvatski vojnik, niti časnik neće odlaziti u Ukrajinu, niti će hrvatski vojnik ratovati u Ukrajini. To je spin koji se u ovom trenutku u Hrvatskoj ponavlja, ne samo od strane Milanovića, nego od strane nekih njegovih političkih saveznika, šireći tako paniku i dezinformirajući hrvatsku javnost. 

To je vrlo opasno i oni bi morali imati odgovornost za izgovorenu riječ. Ali očigledno nemaju. Ovo što se sada dogodilo i dva časnika su u pitanju koji su trebali biti u Wiesbadenu u Njemačkoj u misiji potpore NATO saveznicima, je nešto što će ponovno ostaviti traga unutar NATO saveza kada govorimo o Hrvatskoj, rekao je Ivan Anušić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane.

Vaša reakcija na temu