Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marino Zeljković Na društvenoj mreži poticao na nasilje i mržnju zbog seksualnog opredjeljenja ili rodnog identiteta

Na društvenoj mreži poticao na nasilje i mržnju zbog seksualnog opredjeljenja ili rodnog identiteta

Uhićen je 37-godišnjak

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, a utvrdili su kako je počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Muškarca se sumnjiči da je 7. lipnja na društvenoj mreži javno objavio video zapis, kojim se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihovog seksualnog opredjeljenja ili rodnog identiteta.

Policijski službenici uhitili su muškarca i nad njim proveli kriminalističko istraživanje. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Vaša reakcija na temu