Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Penava: Izglasavanje rezolucije kojom se osuđuje Jasenovac, Dachau i Mauthausen dokaz je da je crnogorskim društvom ovladao Aleksandar Vučić s velikosrpskim politikama'

Penava: Izglasavanje rezolucije kojom se osuđuje Jasenovac, Dachau i Mauthausen dokaz je da je crnogorskim društvom ovladao Aleksandar Vučić s velikosrpskim politikama'

Predsjednik Domovinskog pokreta održao konferenciju za medije

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je konferenciju za medije na temu izglasavanja Rezolucije o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen u crnogorskom parlamentu te je istaknuo kako Domovinski pokret smatra da je izglasavanje navedene rezolucije neprijateljski akt kojim Crna gora ponavlja povijesnu pogrešku kakvu je napravila i tijekom Domovinskog rata kada se, jednako kao i danas, nesamostalno i vazalski podčinila, tada velikosrpskoj politici, danas politici 'srpskog sveta'. 

Predsjednik Penava istaknuo je da je nužno osvijestiti kako je  povod za ovakvo izglasavanje nevažne i nebitne rezolucije u kontekstu vremena i prostora isključivo izglasavanje Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici.

'Krovna instanca na razini čovječanstva jasno je rekla svoj stav o jednom ratnom zločinu, genocidu počinjenom u ratu koji se vodio devedesetih na prostorima Bosne i Hercegovine. Cilj politika 'srpskog sveta', davno definiran u memorandumu SANU-a, je izjednačiti krivnju svih država i naroda, kada se već nije mogla izbjeći krivnja za ratove koje su pokrenuli u Miloševićevo doba u organizaciji istog tog SANU-a.

Kako u tome nije uspjela Srbija, Aleksandar Vučić je mudro ovladao crnogorskim društvom, o tome svjedoči i 41 glas od ukupno 81 člana parlamenta, na čijem je čelu četnički vojvoda Andrija Mandić.

Nevjerojatno je da parlament čiji je predsjednik četnički vojvoda izglasava rezoluciju kojom se osuđuje Jasenovac, Dachau i Mauthausen i ostali logori i poprišta najtežih zločina tijekom Drugog svjetskog rata', rekao je predsjednik Penava te je naglasio kako su izjave predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića na tu temu nedostatne i kako se radi o čistom pranju ruku. 

Smatra kako predsjednik jedne suverene države koja teži euroatlantskim integracijama trebao takve vrijednosti i zastupati. Osim toga, predsjednik Penava naglasio je kako ova situacija Hrvatskoj neće i ne može naštetiti, no kako je važno prisjetiti se da su isti ti Crnogorci koji su ovaj akt donijeli, pod kapom velikosrpske hegemonije napali Hrvatsku nakon čega su se kajali i ispričavali za počinjene zločine.

'Domovinski pokret uvijek će zagovarati dobrosusjedske odnose, no jasno šaljemo poruku da prepoznajemo o čemu se ovdje. Nedvosmisleno dajemo podršku crnogorskom narodu i državi u dijelu u kojemu teže demokratskom, slobodnom svijetu i euroatlantskim integracijama, no dijelu koji se opredijelio za Putina, Vučića i 'srpski svet' dajemo do znanja da znamo o čemu se radi i s tim ćemo se jasno i rezolutno nositi', rekao je predsjednik Penava poručivši kako je Crna Gora s ovim sazivom vlasti podčinjena i u vazalskom odnosu sa Srbijom te da iza cijele priče stoji Vučić, njegova velikosrpska agenda te, nažalost, veliki dio Srpske pravoslavne crkve.

Vaša reakcija na temu