Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PU brodsko-posavska Policija objavila detalje tragedije na A3, poginuo 34-godišnjak

Policija objavila detalje tragedije na A3, poginuo 34-godišnjak

Dionica je punih devet sati bila zatvorena za promet

Policijska uprava brodsko-posavska objavila je detalje teške prometne nesreće koja se dogodila oko 2.10 na autocesti A-3 kod mjesta Gornji Bogičevci. Jedna je osoba, naime, smrtno stradala, jedna je teže ozlijeđena te dvije lakše. 

Zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu je u suradnji sa policijskim službenicima Postaje prometne policije Slavonski Brod obavio očevid na mjestu događaja prometne nesreće. Utvrđeno je da je 21-godišnjak (državljanin Republike Srbije) upravljao teretnim vozilom i prikolicom (srpskih registracijskih oznaka) navedenom autocestom od istoka prema zapadu.

Iza njega u istom smjeru kretao se 34-godišnji državljanin R. Srbije teretnim automobilom, također srpskih registracijskih oznaka. Iza njega kretao se kombi registracijskih oznaka Republike Malte kojim je upravljao 58-godišnjak te se s njim u vozilu kao suvozač nalazio 34-godišnjak, oba srpski državljani.

Očevidom je utvrđeno da je 21-godišnji vozač kamiona izgubio nadzor nad vozilom te je bočnim djelom kamiona udario u središnju ogradu. Potom se u zanošenju s prikolicom zaustavio preko obje prometne trake.

Nakon toga se 34-godišnji vozač teretnog automobila (srpskih registracijskih oznaka) zabio u lijevi bočni dio prikolice. Potom je 58-godišnji vozač kombi vozila udario u teretni automobil 34-godišnjaka.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 34-godišnji vozač teretnog automobila, 58-godišnjak je teže ozlijeđen dok su 34-godišnjak i 21-godišnjak lakše ozlijeđeni. Od 21-godišnjaka i 58-godišnjaka uzeti su potrebiti uzorci radi analize na alkohol.

Protiv osumnjičenog 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Na mjesto događaja izašla su dva vozila hitne medicinske pomoći, koja su ozlijeđene osobe prevezla u Opću bolnicu u Novoj Gradiški radi daljnjeg ukazivanja liječničke pomoći, te djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, koji su pomogli prilikom izvlačenja smrtno stradale osobe iz vozila.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće promet na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A-3, na dionici od prometnog čvora Nova Gradiška, do prometnog čvora Okučani, bio je zatvoren za promet, od 2.12 sati do 11.25 sati te se odvijao alternativnim smjerovima.

Vaša reakcija na temu