Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO: Novo igralište za najmlađe u Klis Kosi

FOTO: Novo igralište za najmlađe u Klis Kosi

Rekonstrukcija je stajala više od 32.000 eura

Početkom nove školske i vrtićke godine djecu iz Klis Kose je u parku, pored nedavno otvorenog vrtića, dočekalo novo, moderno uređeno igralište. Stare i dotrajale sprave tijekom ljeta su uklonjene i zamijenjene novim, sigurnosno certificiranim, koje mališanima omogućuju sigurno i veselo okruženje za igru, zabavu i rekreaciju. Tridesetak vrtićke djece tako od sada na raspolaganju ima ljuljačku s dva sjedala, most, kombinirano igralo te tri klupe s naslonom. Kako bi se povećala sigurnost djece i poboljšala kvaliteta boravka na otvorenom, izvan prostorija dječjeg vrtića, u sklopu rekonstrukcije igrališta postavljena je i nova antistres podloga, prilagođena različitim vrtićkim dobnim skupinama.


Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Od ukupno nešto više od 32 tisuće eura koliko je iznosila rekonstrukcija igrališta iz Središnjeg ureda za demografiju i mlade stiglo je gotovo 18 tisuća eura bespovratnih sredstava. Ovo je prvo ulaganje igralište u Klis Kosi u posljednjih deset godina, a njegovom obnovom podupire se cjelokupni razvoj djece, podiže kvaliteta pedagoških standarda te poboljšava napredak djece u psihomotoričkom razvoju dok kretanje i igra na otvorenom utječu i na njihovo mišljenje, koncentraciju te kognitivni razvoj.


Novo dječje igralište samo je jedan od pokazatelja kako Općina Klis kontinuirano ulaže u djecu te radi na proširenju i unapređenju kapaciteta dječjih vrtića kao i na izgradnji dječjih igrališta. S tom politikom će nastaviti i dalje pa će tako uskoro krenuti i radovi na novom igralištu na Klis Brdu za koje je već izabran izvođač, a u tijeku je priprema ugovora nakon čega se očekuje i početak radova. Sve to nastavak je politike podizanja kvalitete života stanovnika što je jedan od općinskih prioriteta, a lokalna vlast vjeruje kako će uskoro i sva naselja imati adekvatna dječja igrališta čime će se dodatno povećati sigurnost onih najmlađih.


Vaša reakcija na temu