Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Policija spašavala migrante iz Save

Policija spašavala migrante iz Save

Ponudili su im liječničku pomoć i osigurali hranu i piće

xPolicijski službenici postaje granične policije Stara Gradiška jučer su spasili migrante iz Save.

Tijekom nadzora državne granice sa službenim plovilom, kod Doline, su uočili drveni čamac s nekoliko osoba koji se kretao prema obali Republike Hrvatske iz smjera Bosne i Hercegovine.

Kada su došli do njih vidjeli su da se u čamcu nalazi veća količina vode, te da se nastavlja puniti vodom i tonuti.

Na siguran način su ih smjestili na službeno plovilo te ih prevezli do obale, a potom u policijsku postaju, gdje su im ponudili liječničku pomoć te osigurali hranu i piće.

Utvrđeno je da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito pokušali ući u Republiku Hrvatsku te se nastavlja daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima i Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti. 

'Policija je uvijek spremna pomoći, međutim napominjemo kako su ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i predstavlja stvarnu opasnost za život.  Stoga ponovno apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji', poručuje policija.

Vaša reakcija na temu