Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot N1 Potvrđena optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje: Sinu je namještao unosne poslove s gradom?

Potvrđena optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje: Sinu je namještao unosne poslove s gradom?

Nije isključeno da će USKOK poduzetnike koji su priznali krivnju pozvati kao svjedoke

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića i njegovog sina Darka, te poduzetnika Dejana Dobrečevića iz tvrtke Skela Banovina. Dvojica koji su ranije bili optuženi - Zlatko Zagorac iz tvrtke Zagorac građevinske radovi i Goran Norković iz tvrtke Pet plus gradnja već su priznali krivnju i nagodili se s USKOK-om, doznaje N1.

Darinko Dumbović se optužnicom tereti da je, od listopada 2019. do svibnja 2021., kao gradonačelnik Petrinje, dogovorio sa svojim sinom kao stvarnim voditeljem tvrtke u kojem je osnivač bila njegova supruga da će u okviru svojih gradonačelničkih ovlasti osiguravati dobivanje unosnih poslova od Grada Petrinje.

Otac i sin Dumbović, stoji u optužnici, dogovorili su s Dobrečevićem, Zagorcem i Norkovićem da će njihove tvrtke u postupcima javne nabave, a koji su od interesa za mlađeg Dumbovića, podnositi ponude te po njihovom odabiru prepustiti izvođenje radova tvrtki gradonačelnikovog sina.

Tako su u postupcima nabave radova u četiri navrata najprije odabirane ponude Dobrečevića, Zagorca i Norkovića, koji su potom, sukladno prethodnom dogovoru s Dumbovićima, prepuštali izvođenje radova tvrtki Darka Dumbovića, navodi se u optužnici.

Tvrtka Darka Dumbovića je, prema danas potvrđenoj optužnici, izvela i naplatila prepuštene radove za što su pri čemu su ostali poduzetnici izradili dokumentaciju kojom su prikrili sudjelovanje tvrtke gradonačelnikova sina.

Na taj su način, zaključuje se u optužnici, osigurali tvrtki Darka Dumbovića dodjelu poslova u vrijednosti od 1,4 milijuna eura.

Nije isključeno da će USKOK poduzetnike koji su priznali krivnju pozvati kao svjedoke. 'Napravit ćemo to ako bude potrebno', rekla je nakon sjednice optužnog vijeća zamjenica ravnateljice USKOK-a Snježana Marjanović.

Vaša reakcija na temu