Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Primorac se obratio učiteljima: 'Kao predsjednik inzistirat ću na boljim plaćama i uvjetima rada'

Primorac se obratio učiteljima: 'Kao predsjednik inzistirat ću na boljim plaćama i uvjetima rada'

Uputio im je čestitku povodom njihova dana

Povodom Svjetskog dana učitelja Dragan Primorac, bivši ministar obrazovanja i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, uputio je čestitku svim učiteljima i nastavnicima. Naglasio je njihovu ključnu ulogu u društvu.

Primorac je istaknuo kako je obrazovanje nositelj razvoja svake države te da su stručni, zadovoljni i motivirani učitelji temelj svakog naprednog društva.

'Toga sam bio svjestan i kao ministar obrazovanja te sam tijekom svog mandata radio na unapređenju materijalnih prava nastavnika, njihovog statusa u društvu kao i na modernizaciji obrazovnog sustava. Kao predsjednik, inzistirat ću da učitelji, nastavnici i odgajatelji budu cijenjeni i poštovani kroz bolje plaće, status i uvjete rada, uz stalnu podršku obrazovnom sustavu', poručio je Primorac.

Ukazao je i na važnost učitelja u oblikovanju moralnih i etičkih vrijednosti kod djece. Smatra da su ključni u prenošenju vrijednosti poput tolerancije, poštovanja, kulture komunikacije i primjerenog ponašanja, što su sve vrijednosti koje su, prema njegovim riječima, danas često zanemarene. 

'Učitelji imaju iznimnu moć - moć da motiviraju, inspiriraju i izgrade velike ljude. Zato im od srca hvala', zaključio je Primorac.

Na kraju je svim učiteljima, nastavnicima i odgajateljima uputio srdačne čestitke povodom njihovog dana, uz poruku da su njihova predanost i trud neizmjerno vrijedni za budućnost Hrvatske. 

Vaša reakcija na temu