Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Samo jedna hrvatska županija nema nijedan slučaj zaraze koronavirusom

Samo jedna hrvatska županija nema nijedan slučaj zaraze koronavirusom

Jučer je prvi slučaj potvrđen u Požeško-slavonskoj županiji

Samo jedna županija u Hrvatskoj još uvijek nema nijedan slučaj koronavirusa. Postalo je to jasno nakon što je jučer prvi slučaj potvrđen u Požeško-slavonskoj županiji koja je do jučer također bila bez koronavirusa. 

Bez ijednog potvrđenog slučaja zaraze koronavirusom je još uvijek, i to jedina u Hrvatskoj, Virovitičko-podravska županija. Upravo se ta županija našla na meti kritika osječkog stožera koji ih je optužio da su postavili barikade, na što su se onda oglasili iz Virovitičko-podravske županije.

Načelnik osječko-baranjskoga Županijskog stožera Goran Ivanović rekao je u četvrtak ujutro na konferenciji za novinare u Osijeku da su na lokalnim cestama postavljene barikade te je najavio kako će se intenzivno raditi na rješavanju tog problema koji otežava dostavu, piše Index.

- Ne radi se ni o kakvim barikadama, nego o provođenju odluke Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije od 24. ožujka, a uz preporuku virovitičko-podravske Policijske uprave u vezi s odlukom Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka - izjavio načelnik Stožera Marijo Klement

Dodao je da se odluka provodi u suradnji s policijom, lokalnim civilnim stožerima i Županijskom upravom za ceste.

- Tijekom dana razgovarali smo s kolegama iz Osječko-baranjske županije i otklonili nesporazume. Moguće je da su se dogodile neke nepredviđene i nepropisane okolnosti, no one se u budućnosti više neće događati - rekao je Klement.

Kako bi se smanjila mogućnost prijenosa i daljnjeg širenja bolesti COVID-19 na području Virovitičko-podravske županije, privremeno su prekjučer postavljeni kontrolni punktovi na granicama s Koprivničko-križevačkom, Bjelovarsko-bilogorskom, Požeško-slavonskom i Osječko-baranjskom županijom.

- Svrha ove odluke je kontrola propusnica i provođenje nacionalne odluke, ali i kontrola onih koje ulaze i izlaze, a da imaju izrečenu mjeru samoizolacije, s ciljem smanjenja mogućnosti prijenosa i daljnjeg širenja bolesti COVID-19. Na taj smo način otkrili osobu koja je pokušala prijeći županijsku granicu s izrečenom mjerom samoizolacije - istaknuo je Klement.

Dodao je kako nije riječ o represivnim mjerama.

- Svi oni koji imaju propusnicu, te zbog posjeta liječniku, članu obitelji, poslovnih obveza, obrade poljoprivrednog zemljišta ili čuvanja blaga koje imaju na području jedne od četiriju susjednih županija, ili oni imaju neki drugi opravdan razlog mogu i preko lokalnih i regionalnih cesta stići do svojeg odredišta - rekao je.

Vaša reakcija na temu