Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Sutra sa zapada sve češća obilnija kiša te grmljavina i nevrijeme

Sutra sa zapada sve češća obilnija kiša te grmljavina i nevrijeme

Nestabilno, vjetrovito i još hladnije

Već u noći nad sjeverni Jadran i Gorsku Hrvatsku stižu oblaci s kišom, često i obilnijim pljuskovima s grmljavinom. Ponegdje će vjerojatno biti i olujnog nevremena. Puhat će često umjeren, lokalno i jak, na udare i olujan jugozapadni i južni vjetar, osobito prema jugu i jugo, a navečer podjednako jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22 °C, na kopnu 10 do 15 °C, a najviša dnevna 17 do 21 °C, uz more 21 do 25 °C.

Južnije malo toplije te ujutro još suho i barem djelomice sunčano, ali već prema podnevu sve češća kiša i grmljavina, lokalno moguće i nevrijeme, koje je najvjerojatnije navečer, kad će nakon juga i južnog vjetra, gdjekad i olujnih, zapuhati jugozapadnjak, zatim i sjeverozapadnjak. More uglavnom umjereno valovito i valovito, piše HRT.

Podjednako valovito i na jugu Hrvatske, uz cjelodnevno umjereno i jako jugo, na udare i olujno. Prijepodne još pretežno sunčano, zatim sve češći pljuskovi s grmljavinom, osobito navečer i u noći na petak ponegdje i nevrijeme. Temperatura zraka još uglavnom bez velike promjene.

U središnjoj Hrvatskoj svježije nego danas, te već u noći oblačnije, ujutro uz sve češću kišu, najprije uz granicu sa Slovenijom, zatim i istočnije. Ponegdje su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom, a popodne je gotovo siguran umjeren, mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na istoku Hrvatske slab do umjeren jugoistočnjak te do kasnog popodneva još suho, uz dosta sunčanog vremena, zatim pljuskovi, grmljavina, mjestimice vjerojatno i nevrijeme, te umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar! Temperatura ujutro 11 do 14 °C, a popodne iznadprosječnih 26 do 29 °C.

Nestabilno, vjetrovito i još hladnije

U nastavku tjedna osjetno hladnije, pri čemu u unutrašnjosti pretežno oblačno, uz barem povremenu kišu, većinom obilniju u prvom dijelu petka i nedjelje, te uz uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu promjenjivije i još vjetrovitije, uz umjerenu i jaku, do subote lokalno i olujnu buru i tramontanu, te uglavnom u petak još česte i obilne pljuskove s grmljavinom, osobito na južnom dijelu, gdje će još puhati jugozapadni vjetar.

Vaša reakcija na temu